/ -ПГ БИРО
28/05/2022 u 16:30 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Народној кухињи обиљежен дан борбе против глади

У подјели хране помагали су Иван Вуковић, градоначелник и Иван Терзић, секретар за социjално старање Главног града

Свјетски дан борбе против глади обиљежен jе у Народноj кухихињи на Конику, а у подјели хране онима којима је то неопходно помагали су Иван Вуковић, градоначелник и Иван Терзић, секретар за социjално старање Главног града. Вуковић је истакао да су на овај жељели да пошаљу поруку да се не смиjу заборавити они коjи живе у тешким условима и чиjи социо-економски положаj ниjе на задовољаваjућем нивоу.

– Нажалост корона jе учинила да се повећа броj тих људи и у Подгорици, тако да смо, осим овог сервиса и других видова институционалне помоћи, сви дужни да помогнемо онима коjи су у невољи и то jе порука коjу желим да пошаљем суграђанима – казао jе Вуковић.

Секретар за социjално старање Иван Терзић навео jе се оваj датум обиљежава већ 12 година са циљем да упозори на чињеницу да постоjе милиони људи у свиjету коjи због глади завршаваjу трагично.

– Проблем ниjе у недовољноj производњи хране него у недовољноj редистрибуциjи, а тренутно у свиjету више од 750 милиона људи има проблем гладовања, а девет милиона људи годишње умире од глади. Народна кухиња на Конику за 11 година постоjања дистрибуирала је више од 2,5 милиона оброка корисницима из социjално угрожених породица, што jе око 700 оброка дневно, односно више од 250 хиљада оброка годишње. Главни град и Секретариjат за социjално старање сервисираjу оброке у сарадњи са ШСВС "Сергиjе Станић" коjа преко своjе кетеринг службе испоручуjе 500 оброка у кухињи, а 200 на кућне адресе – истакао jе Терзић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:54