/ -PG BIRO
05/08/2022 u 13:06 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U novoј školi u Tološima stari inventar

Školu u Tološima pohađaće dio đaka iz škola „Štampar Makarije“, „Radojica Perović“ i „Vladimir Nazor“

Ministarstvo prosvјete obezbijedilo je inventar, koji će učenici i nastavni kadar u novoј školi u Tološima moći da koriste privremeno, dok procedure za nabavku novog ne budu završene. To su saopštili iz ovog Vladinog resora navodeći da preduzimaјu sve neophodne pravne mehanizme kako bi nova škola u Tološima počela sa radom 1. septembra.

– Ove aktivnosti podrazumijevaju donošenje Vladine odluke o osnivanju škole shodno Opštem zakonu o obrazovanju i vaspitanju, kao i preuzimanje učenika i nastavnog kadra iz dijela grada u kojem će se nalaziti škola. Sredstva za nabavku novog školskog inventara obezbjeđuju se iz budžeta Crne Gore, pa je Ministarstvo prosvjete, kao potrošačka jedinica, dužno da prilikom nabavke inventara sprovede određene procedure, koje su dugotrajne, kako bi se obezbijedila zakonitost i transparentnost samog procesa. Imajući u vidu neophodnost da škola počne sa radom u što kraćem roku, i da se vaspitno-obrazovni proces počne odvijati od početka školske godine, Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo postojeći inventar, koji će učenici i nastavni kadar moći da koriste privremeno, dok procedure za nabavku novog inventara ne budu završene. Prioritet ministarstva su isključivo učenici kojima želimo da obezbijedimo nesmetano školovanje u novom školskom objektu, u najkraćem mogućem roku, uz nastojanje da u cjelosti budu ispoštovani svi zakonski principi – kažu iz ministarstva.

Oni navode da su upoznati da јe određen broj roditelja djece koja pohađaju OŠ „Vladimir Nazor“ zainteresovan da u ovoj školskoj godini, privremeno, do izgradnje novog objekta njihove škole nastavu pohađaju u Tološima.

– Ministarstvo će nakon prikupljenih informacija, u dogovoru sa upravom škola „Štampar Makarije“, „Radojica Perović“ i „Vladimir Nazor“ i lokalnom zajednicom dogovoriti optimalno rješenje nastale situacije, koja će se riješiti na obostrano zadovoljstvo, kako đaka i roditelja, tako i samog menadžmenta škole – kazali su iz Ministarstva prosvјete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:03