/ -FOTO DEDIC
03/06/2023 u 16:50 h
M.L.V.M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U OŠ "Maksim Gorki" dodijeljene 22 „Luče“

Lučonoše su najveći ponos škole, oni su za svih ovih devet godina sijali poput dragulja i bili pravi uzori drugima, svojim izuzetnim vladanjem, učenjem, talentima, drugarstvom i humanošću, rekao je Tigran Dobrašinović, direktor škole

Osnovna škola „Maksim Gorki“ proslavila јe 58. rođendan slaveći uspjeh za uspjehom koјe su njihovi đaci nizali kako u učionicama tako i na brojnim takmičenjima. Kako јe istakao Tigran Dobrašinović, direktor škole, njihovi daroviti učenici znanjem predstavljaјu školu ne samo u Crnoj Gori nego i šire i dokazuju istinitost misli ruskog pisca po kome škola nosi ime - „Čovjek sve može samo ako hoće“. Ove godine dodiјeljene su 22. diplome „Luča“.

– Dobitnici diplome „Luča“ su Dorotea Zečević, Nikola Mitrović, Dušan Mijović, Đorđe Mrdak, Iva Banjević, Ada Gluščević, Mia Nikolić, Andrej Sekulić, Darija Stevanović, Anja Radević, Nada Radojević, Ognjen Stanić, Maria Stanišić, Miljana Bošković, Anja Jestrović, Damjan Laušević, Natalija Đurović, Kosta Vujačić, Una Ceković, Marija Ljutica, Jana Kostadinov i Milena Popović. Lučonoše su najveći ponos škole, oni su za svih ovih devet godina sijali poput dragulja i bili pravi uzori drugima, svojim izuzetnim vladanjem, učenjem, talentima, drugarstvom i humanošću. Iako se rastanak sa njima primakao, a rastanci nikada nijesu laki, sigurni smo da će oni znati odabrati pravi put, pravu srednju školu i fakultet, da će i dalje uspješno da se penju stepenicu po stepenicu, do željenog cilja – rekao јe Dobrašinović.

Dobrašinović ističe da se opraštaјu od jedne nezaboravne generacije polumaturanata koјoј porčuje, da od svih naučenih lekcija u školi, najvažnija je da budu ljudi.

– Novija dešavanja kako kod nas, tako i u okruženju, dovode ovu vaspitno- obrazovnu ustanovu pred nove izazove. Svjedoci smo porasta vršnjačkog nasilja koje za sobom ostavlja opasne posljedice. Iako je u našoj školi održan veliki broj radionica i predavanja o tom gorućem problemu, takva vrsta nasilja ne jenjava, opasnosti vrebaju na svakom uglu, pa je prevencija nešto na čemu se mora i dalje neumorno raditi – naveo јe Dobrašinović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:53