Нађа Љиљанић / -
06/05/2022 u 10:33 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ОШ "Октоих": Узели мјере за ограду тротоара

Циљ Савјета родитеља и управе школе је да се на што бољи начин уреди двориште, оспособе капиjе коjе нису у функциjи како због вандредних, тако и редовних ситуациjа, навела је Нађа Љиљанић, предсједница Савјета родитеља

Након дописа који је Савјет родитеља ученика ОШ "Октоих" упутио Главном граду тражећи уређење школског дворишта и кварта око њега на терен су изашле екипе Агенције за становање и Комуналне полиције. Како је казала Нађа Љиљанић, предсједница Савјета сагледали су стање и потребу за регулацијом саобраћаја што је био један од захтјева.

– Сагледали су могућност затварања једне улице за пјешаке и узели мјере за ограде умјесто стубића. Сматрамо да је поставка ограде и затварање улице на споредноj капиjи рjешење. Надамо се да ће из Комуналних услуга омогућити боље освjетљење око школе, поставку ЛЕД расвјете, као и рефлектора. Као савjет ћемо се залагати за здравиjе стилове живота, па самим тим планирамо паркинг за бицикла. Чекамо одговор Агенциjе за заштиту животне средине за уљепшавање дворишта садњом дрвећа, као и система за наводњавање – казала је Љиљанић.

Љиљанић каже да је циљ Савјета родитеља и управе школе да се на што бољи начин уреди двориште, оспособе капиjе коjе нису у функциjи како због вандредних, тако и редовних ситуациjа.

– Замисао Савјета родитеља ученика ове васпитно-образовне установе је изградња малог анфитеатра коjи би служио за часове на отвореном, који би дјеци много користили. То би била прилика и да што више времена проводе на свјежем ваздуху – рекла је Нађа Љиљанић.

А.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:31