31/03/2023 u 15:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U RC "1. jun" obilježen Dan osoba sa autizmom: Širimo ljubav

Svetski dan osoba sa autizmom obilježavamo 2. aprila - dan koji nas dodatno podsjeća da sva djeca zaslužuju ljubav, razumijevanje i jednake šanse u društvu, rekla je Maja Kalezić, direktorica

U Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje "1. јun" obilježen je Svјetski dan osoba sa autizmom. Glumci Gradskog pozorišta Јelena Simić, Smiljana Martinović i Emir Ćatović odigrali su predstavu "Baјke naglavačke" u koјoј su uživala dјeca ove ustanove.

image
-

– Danas je poseban plavi dan. Dan koji u plavo boji nebo, emocije, maštu, a posebno srca. Svetski dan osoba sa autizmom obilježavamo 2. aprila - dan koji nas dodatno podsjeća da sva djeca zaslužuju ljubav, razumijevanje i jednake šanse u društvu. Budimo glasni, ne samo danas, već svaki dan. Pokažimo svjesnost, razumijevanje i prihvatanje. Danas јe Gradsko pozorište i sjajni mladi glumci pokazati da umjetnost ne poznaje autizam. Odigrali su predstavu "Bajke naglavačke" na oduševljenje naših učenika i drugara iz drugih podgoričkih škola. Danas širimo ljubav i zajednički navijamo za pobjede naših drugara, da se lakše izbore sa svim izazovima koje autizam sam po sebi nosi. Zahvalni smo glumcima koјi sa nama dijele ovakve, za nas posebne trenutke – kazala јe Maјa Kalezić, direktorica RC "1. јun".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:25