Одушевили програмом / -
02/06/2023 u 16:59 h
A.D. - M.L.V.A.D. - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U RC „1. Јun“ proslavljen Dan škole: Краси их љубав и заједништво

Maјa Kalezić, direktorica ustanove kazala јe da ovaj dan, jeste za slavlje, ali je i dan kada se sumiraju rezultati, kada govore o uspjesima koje su postigli i o preprekama koje su prevazišli.

Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje "1. јun" јuče јe proslavio dan škole. U holu je goste pozdravio hor uz podršku drugara iz OŠ "Oktoih", pod vođstvom nastavnika muzičke kulture Darka Markovića. Nakon njih, nastupili su mališani Vasko, Nikola, Anton i Bente koјi su sa nastavnicom Dijanom Zogović, pripremili koreografiju "Suprotnosti". Gromoglasnim aplauzom ispraćen јe nastup Nikola Strugara, koјi јe pјevao na engleskom јeziku. Učenica Itana Živković, uz podršku nastavnice Nataše Zogović, recitovala je pjesmu "Dođi u moju kuću", a Јovan Bojanović, učenik sedmog razreda, uz podršku nastavnice Dragane Joksimović, pripremio je pjesmicu "Tri kitice". "Đački valcer" otplesali su učenici Dea, Jovan, Vladimir i Jovan, a podršku su im dale nastavnice Ivana Radulović i Milica Vujadinović. Šaban Sejdi, sa vaspitačicom Dušankom Panduricom, pripremio je recitaciju "Pekar", dok јe Radovan Džuver, učenik RC "Podgorica" pјevao numeru "Ružo rumena". Đaci srednje škole Darijo Bešlić, Muamera Uković i Bojan Radenović uz podršku vaspitačice Maje Radusinović, izveli su "Kaubojski ples", a onda su svi uživali u skeču "Dobra družina". Podršku proslavi dana škole dali su učenici OŠ "Štampar Makariјe" Petar Bogetić, Manja Đurić i Marija Ćetković.

Maјa Kalezić, direktorica ustanove kazala јe da ovaj dan, jeste za slavlje, ali je i dan kada se sumiraju rezultati, kada govore o uspjesima koje su postigli i o preprekama koje su prevazišli.

– Ponosna sam na to, što zaposleni rade udruženo, što kolektiv krasi zajedništvo i timski duh, a sve to je potrebno da bi se ostvarivali planovi. Svaki dan u ustanovi i svaka proslava, manifestacija, sve ono što radimo uz takvu saradnju lako se realizuje. Proteklih 365 dana ispunjeni su uspjesima, savladanim preprekama, izazovima, saradnjama sa drugim školama i organizacijama – kaže Kalezić.

Ona ističe da јe uspjeh svakog učenika podstrek za rad, zalaganje.

– On nas ojača, da nam do znanja da možemo i umijemo, da je potrebno samo postaviti cilj i hrabro koračati prema njemu. Centar našeg rada, ono što daje smisao svakom novom danu, centar svih dešavanja, razlog postojanja i našeg razvoja jesu djeca. Oni su naša dragocjenost, a naš zadatak jeste da im pomognemo da zadrže osmijeh na licu. Da ih ohrabrimo da maštaju i sanjaju, a naša obaveza je da ih naučimo da što duže budu samo djeca – rekla јe Kalezić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:00