/ -ЦЕДИС
18/04/2022 u 10:31 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ССШ "Спасоје Распоповић" обнављају школски пластеник

За реализациjу проjекта "Еко расадник" на конкурсу ЦЕДИС-а добили су 3.000 еура и таj новац им jе омогућио да идеjу преточе у дjело.

Идеjа о реконструкциjи школског пластеника и садњи дрвенастог и другог биља коjима ће се оплеменити дворишта основних и средњих школа, Средњу стручну школу "Спасоjе Распоповић" пласирала jе на друго мjесто на конкурсу "Енергиjа подвучено зеленом" коjи спроводи Црногорски електродистрибутивни систем. За реализациjу проjекта "Еко расадник" на конкурсу су добили 3.000 еура и таj новац им jе омогућио да идеjу преточе у дjело. Еко расадник расте, а са њиме и задовољство ученика и запослених школе коjи свакодневно гледаjу како се умножаваjу резултати њиховог рада.

– Са новцем коjи смо добили поправили смо конструкциjу пластеника. До сада jе усиjано око 200 сjемена каталпи, 500 сjемена различитих врста цвиjећа и око 500 сjемена поврћа - парадаjз, краставац, љуте папричице... Планирамо сjетву сjемена мелиjе, коjих би требало бити око 300. Сjетва jе каснила чему су доприниjеле ниске темпетатуре током марта, а како имамо пластеник без гриjања, активнобнављаости у њему диктираjу спољашње температуре – каже Александра Бабовић, професорка биологиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:40