Избори у Подгорици / - Дан
25/01/2022 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У трци за градоначелника Подгорице Вуковић, Кнежевић, Милатовић, Ракчевић, Дајковић...?

Сасвим је сигурно да ће мајски избори у црногорском главном граду бити изузетно занимљиви и због имена носилаца листе, али и због политичких комбинација које се ових дана праве

Предизборна кампања за предстојеће мајске изборе у Подгорици, увелико траје, а у партијама и коалицијама договарају носиоце листе, који ће позиционирањем на прво мјесто, практично, бити и кандидати за градоначелника црногорског главног града.

Већ дуго се спекулише да ће носилац листе Демократског фронта бити посланик и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић. У овом политичком савезу су се одлучили, како незванично сазнајемо, за Кнежевића због све веће популарности коју овај политичар стиче у посљедње вријеме.

Према неким незваничним информацијама на помолу је и једна нова коалиција коју ће сачињавати Демократе Алексе Бечића, сарадници и садашњи премијер Здравко Кривокапић, Уједињена и Права Црна Гора. Наводно, носилац ове листе ће бити садашњи министар економског развоја Јаков Милатовић.

Очекивано а већ одавно је и најављено да ће на локалним изборима у Главном граду учествовати новооснована партија Слободна Црна Гора. Носилац листе ће, наравно, бити њен лидер Владислав Дајковић, који, за сада није обезбиједио подршку неких других партија, иако је у неколико наврата помињао да би то могао бити Демократски фронт. У овом тренутку Дајковића подржава градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Скоро да је извјесно да ће на мајским изборима у Подгорици учествовати и Грађански покрет УРА Дритана Абазовића, а носилац листе, према непотврђеним информацијама, могао би да буде млади функционер ове партије Лука Ракчевић, мада се у разним комбинацијама помињао и посланик Милош Конатар.

Демократска партија социјалиста се нада да ће потврдити доминацију у Подгорици од прије четири године и не жели да мијења тим, па ће носилац листе, највјероватније бити садашњи градоначелник Иван Вуковић.

Није познат став Социјалистичке народне партије, која је раније редовно имала кандидате за градоначелника Подгорице. Незванично се говори да Покрет за промјене на изборима у Главном граду неће бити дио савеза Демократрски фронт, али, још увијек, није познато да ли ће ова партија наступити на мајским изборима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:13