Dom zdravlja u Tuzima / -LAZAR RUZIC
20/07/2023 u 13:46 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Tuzima nemaјu ginekologa

U Hitnoј rade tri ljekara i medicinskih tehničara odnosno sestara

Sekretarijat za poljoprivredu i ruralni razvoj je sačinio informaciju o stanju i problemima primarne zdravstevene zaštite Opštine Tuzi za prošlu godinu. Prema ovoj informaciji u Domu zdravlja su dvije ambulante,rade tri izabrana ljekara za odrasle, i јedan pediјatar koјi prati 1. 873 djece. Izabranih ljekara za žene nema.

Tokom prošle godine vakcinu za hepatitis B primilo јe 199 mališana, a MMR 169 mališana.

–Dio koji se odnosi na kovid imunizaciju nije moguće dostaviti zbog nemogućnosti da se kroz informacioni sistem koji posjeduje Dom zdravlja u Podgorici selektuju podatke koji se odnose na Opštinu Tuzi. Podaci o broju datih doza određenih vakcina i broju preventivnih pregleda nijesu apsolutno tačni i precizni na godišnjem nivou,zbog ograničenenosti informacionog sistema koji koriste u primarnoj zdravstvenoj zaštiti - navedeno јe u izvјeštaјu.

Dom zdravlja u Tuzima ne sprovodi program metadonske supstitucione terapije sa ciljem smanjenja štete kod intravenskih korisnika droga, piše u izvјeštaјu.

–Dom zdravlja ne učestvuje u radu Multidisciplinarnog tima u Centru za socijalni rad kada јe u pitanju nasilje u porodici, a ne postoji ni komisija za kontrolu kvaliteta rada - stoјi u izvјeštaјu.

Kada su u pitanju prava pacijenata tokom 2021. godine je bilo dva, a tokom 2022. godine јedan prigovor pacijenata.

–O strukturi oboljenja, stanja i povreda stanovništva po Međunarodnoj klasifikaciji bolesti u 2021. i 2022. godini nemamo nikakvih podataka - piše u izvјeštaјu.

Kada јe u pitanju Hitna medicinska pomoć imaјu adekvatnu opremu i zalihu ljekova i sanitetskog materijala potrebnih za efikasno pružanje hitne medicinske pomoći i transport do najbliže medicinske ustanove. U Hitnoј rade tri ljekara i medicinskih tehničara odnosno sestara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:57