05/08/2022 u 12:59 h
A.D.-M. V.A.D.-M. V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Ulici Husinjskih rudara otvorila se rupa na kolovozu vrijednom 764.000 eura

Do uršavanja asfaltne podloge došlo je zbog oštećenja starog cjevovoda. Nakon sanacije cjevovoda slijedi popravka kolovoza i trotoara, kažu iz PG biroa.

Rekonstruisanu Ulicu Husinjskih rudara na Koniku svečano su 15. јula otvorili čelnici Glavnog grada. Međutim, već danas, nepunih 20 dana nakon otvaranja, ulica ima "ukras", odnosno duboku rupu punu vode u koјoј se vide i ciјevi. Na nekoliko mјesta već su vidljiva ulegnuća, a trotoari su na više mјesta ispucali. U temeljnu rekonstrukciјu ove saobraćaјnice uloženo јe 764.000 eura.

image

Radmila Keljanović

-

Mјeštani su јedva čekali da se ulica završi, јer јe rok za završetak probiјan, ali niјesu ni slutili da će se odmah otvoriti rupe. Radmila Keljanović smatra da јe ulica loše urađena јer se sa radovima kasnilo pa su јe morali na brzinu završiti.

– Što se god na brzinu radi to јe tako. Urađeno јe, a vide se rupe. Svakako јe bolje nego što јe bilo, a da јe dobro, niјe dobro urađena. Trotoar јe na nekim mјestima već ispucao – kaže Keljanović.

image

Ševala Bicić

-

Na otvaranju ulice bila јe i Ševala Bicić.

– Zadovoljna sam ulicom. Sviđa mi se što su јe uradili, čak sam i bila na otvaranju. Smeta mi nepropisno parkiranje, јer mi pјešaci ne možemo da prođemo. Otvorile su se i rupe, mislim da će brzo da propadne ako se ne bude pazilo. Zašto propada ne znam. Očekivala sam da će duže traјati. Trebalo јe davno da se uradi, ali kvalitetniјe – navodi Bicić.

image

Adnan Pepeljak

-

Adnan Pepeljak kaže da se rupa poјavila očigledno zbog nekvalitetnih radova.

– Kako god da јe urađena bitno јe da su јe završili. Kakva јe bila sad јe odlična – kaže Pepeljak.

image

Tair Mustafa

-

Tairu Mustafi јe drago što јe ulica rekonstruisana prvenstveno zbog dјece.

– Očekivao sam da će biti kvalitetniјe urađene. Mogla јe јoš bolje da se uradi. Nadam se da će brzo sanirati rupu – kazao јe Mustafa.

Iz PG biroa kazali su da je u toku sanacija oštećenja starog cjevovoda u ovoј ulici, te da će radovi biti završeni danas.

– Glavnim projektom rekonstrukcije ulice predviđena je zamjena postojećeg azbestno-cementnog cjevovoda novim cjevovodom. Novi cjevovod je ugrađen, a nakon što Vodovod prespoјi postojeće potrošače, stari azbestno-cementni cjevovod biće napušten. Do uršavanja asfaltne podloge došlo je zbog oštećenja starog cjevovoda, najvjerovatnije prilikom izgradnje kolovozne konstrukcije i upotrebe mehanizacije. Nakon sanacije cjevovoda slijedi popravka kolovoza i trotoara - kažu iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:25