Саобраћајница добија ивичњаке / -Архива
02/04/2022 u 15:44 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Змај Јовиној улици граде колектор и водовод

Преостало је да ураде још 70 метара колектора атмосферске канализације

У току је изградња колектора атмосферске канализације и водовода на десној коловозној траци Змај Јовине улице. Из Агенције за изградњу и развој Подгорице наводе да им је преостало да ураде још 70 метара колектора атмосферске канализације. Упоредо са овим радовима, како кажу из Агенције, уграђују се ивичњаци и бетонирају тротоари.

– На лиjевоj коловозноj траци Змаj Jовине улице, посматрано од Булевара Jосипа Броза ка Булевару Вељка Влаховића, jош у маjу прошле године завршени су сви радови изузев асфалта. Изведена је и расвjета коjа се налази на раздjелном острву и коjа jе одмах након уградње пуштена у функциjу. Напомињемо, нередовно плаћање и недовољан износ средстава предвиђен капиталним буџетима Црне Горе за 2021. и 2022. годину, утичу на динамику извођења радова, коjи би, према уговору, требало да буду завршени у jулу ове године. Радове финансира Управа jавних радова, а изводи Градња промет – саопштили су из Агенције.

Секретар Мјесне заједнице Стари аеродром Ален Реџепагић апеловао је на надлежне да убрзају радове јер је то у интересу свих грађана.

– У зимском периоду jе отежан приступ Основној школи "Павле Ровински" како ученицима и родитељима тако и осталим суграђанима коjи свакодневно пролазе Змаj Jовином улицом. На захтjев за наставак и завршетак радова и петициjу грађана коjу смо упутили Министарству финансиjа и социjалног старања 9. новембра прошле године до данас ниjесмо добили одговор па је оправдано незадовољство – рекао је Реџепагић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:30