Хвала нашим херојима / -Хвала нашим херојима
06/04/2022 u 22:42 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици другог разреда ОШ "Павле Ровински" посјетили Службу заштите: Хвала на сваком угашеном пламену

На љубазан и узрасту примjерен начин, показали су нам ватрогасна возила, чули смо звук сирене, пустали воду и пуштали нас да сами рукујемо ватрогасним цријевом, саопштила је Оливера Лаковић, учитељица

Први сунчан априлски дан ученици другог разреда ОШ "Павле Ровински" са учитељицама искористили су за посjету Служби заштите и спашавања.

image

Знатижеља задовољена

-Знатижеља задовољена

Радозналим погледима снимали су ватрогасну опрему, пуни питања откривали су све о позиву ватрогасца, коjе све ризике таj посао носи, колико близу се примичу ватри, зашто гасе ватру с кољена, али и у коjим jош ситуациjама ватрогасци могу да нам помогну! Сазнали су и када се користе мала теренска кола, а када камиони цистерне, али и када jе неопходна подршка из ваздуха, зашто се пали сирена и кога она обавјештава.

image

Савладали прве лекције

-Савладали прве лекције

- Чика ватрогасци не само да су наши хероjи коjи нас спашаваjу кад смо у невољи, већ су и одлични домаћини. На љубазан и узрасту примjерен начин, показали су нам ватрогасна возила, чули смо звук сирене, пустали воду и пуштали нас да сами рукујемо ватрогасним цријевом, стављали маске коjе штите од дима... А на краjу jош jедно изненађење, слаткиши и сокови за сваког ученика. Хвала чика ватрогасци на данашњем гостопримству и на сваком угашеном пламену - захвалила је учитељица Оливера Лаковић у име својих ђака.

image

Обука на лицу мјеста

-Обука на лицу мјеста

Хиљаду зашто имало jе свих хиљаду зато од љубазних ватрогасаца из подгоричке станице на Старом аеродрому коjи су поред стрпљења и демонстрациjе чак угостили своjе мале госте слаткишима и сокићима.

Да црвена помоћ буде увиjек на лицу мjеста, да спасу, али не угрозе своjе животе, да помогну, а да не траже захвалност пожељели су и ђаци своjим домаћинима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:23