17/02/2023 u 11:04 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Učenici i nastavnici "Vladimir Nazor": Od borbe za novu školu nećemo odustati

Okupljeni su pozvali nadležne da ubrzaju procedure kako bi gradnja škole počela što prije

Učenici i nastavnici OŠ " Vladimir Nazor" održali su javni čas u Maslinama, na mjestu gdje je nekada bila ova obrazovna ustanova.

Na taj način obilježili su godišnjicu rušenja skole, a dvije godine od kada su iseljeni iz nje zbog bezbjednosti.

image
- FOTO: M. VUJISIć

Poručili su da od borbe za novu školu nece odustati i pozvali su nadležne da ubrzaju procedure kako bi gradnja škole počela što prije.

image
- FOTO: M. VUJISIć

Direktorica škole Ljiljana Marković kazala je da se danas nijesu okupili da prozivaju imenom i prezimenom nikog i da traže krivce.

- Naprotiv, okupili smo se da po ko zna koji put trazimo u ime 1.030 učenika, stotinu zaposlenih, roditelja i mještana Maslina da nam napravite školu. I sve dok ne ugledamo objekat ispred nas Vladimir Nazor nastavlja borbu - rekla je Marković.

image
- FOTO: M. VUJISIć

Drzavna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Jelušić kazala je da, u najboljem slučaju, gradnja škole će početi u avgustu.

- Ono za šta mogu da snosim odgovornost i ovo ministarstvo u ovom sastavu je od septembra i od tada revnosno i ubrzano radimo na ostvarenju ovog sna. Trenutno smo u fazi u kojoj revident vrši reviziju projekata i zamolila bih sve nadležne institucije MUP,  CEDIS, Vodovod i nadležni sekretarijat Glavnog grada da kada u toku sledeće nedelje dođu zahtjevi za saglasnost na projekat da budu uzeti prioritetno u rad i da nam na taj način pruže podršku da pristupimo prevođenju dokumentacije i objavi tendera za izgradnju škole nadamo se najkasnije do kraja marta. U najboljem slučaju, izgradnju ćemo započeti u avgustu - zaključila je Jelušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:17