/ -
21/02/2022 u 12:57 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Максим Горки" од учионице прави радионицу

Како би ђаци употпунили знање, али и корисно искористили слободно вријеме у ОШ "Максим Горки" учионицу претварају у радионицу гдје ће они правити школски мобилијар

 Како је истакао Тигран Добрашиновић, в.д директора дјеца ће поправљати столове и столице, али и израђивати нове за потребе школе.

– План нам је да почнемо поправку столова и столица, а касније можда будемо правили и кућице за псе. Кад би се стекли услови, почели би и скромну производњу. Та учионица се тренутно реновира, а задовољан сам што је рецимо ЦЕДИС помогао реализацију овог пројекта. Све би требало да буде завршено за неких мјесец дана. Сада су нам најпотребнији професионални столови и алат за рад. Биће укључени ученици од петог до деветог разреда. Уз професоре и ја ћу дати допринос јер сам по струци електро инжењер – наводи Добрашиновић.

У школи се тренутно ученици обучавају за програмирање кроз програм "Пејтон" који је jедан од наjтражениjих у области развоjа веб апликациjа.

– Програмирање води Стеван Чакић. Битно је напоменути да преговарамо са Музичким центром, односно Исидором Дамјановић и Саром Вујошевић о музичкој обуци – каже Добашиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:59