/ -
24/09/2022 u 17:15 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učenici OŠ "Štampar Makariјe" u Prištini osvoјili četiri nagrad

Nagrade za učešće u vidu četiri Mc Queen robota upotpuniće našu već bogatu kolekciju raznovrsnim robotima, a ujedno učiniti zanimljivijim rad i otvoriti nove mogućnosti našim mladim robotičarima programerima, kažu iz škole

Učenici OŠ "Štampar Makariјe" osvoјili su četiri nagrade na Međunarodnom takmičenju u robotici u Prištini. Delegaciju Crne Gore na takmičenju јe predstavljalo devet članova, od kojih šest iz OŠ "Štampar Makariјe". Kako navode iz ove vaspitno-obrazovne ustanove školu su predstavljali Una Jakovljević, Ema Vuković, Andrej Petrić i Nikola Jovićević i njihove mentorke Biljana Krivokapić i Gorica Milačić iz Podgorice, kao i djevojčice Helena Fatić i Andrijana Moračanin sa mentorkom Bojanom Mrdak iz Bijelog Polja.

– Dјeca su bila u prilici da učestvuju na međunarodnom takmičenju održanom u Prištini u okviru petog Digitalnog samita Zapadnog Balkana, na kojem je naša zemlja uzela učešće. Nagrade za učešće u vidu četiri Mc Queen robota upotpuniće našu već bogatu kolekciju raznovrsnim robotima, a ujedno učiniti zanimljivijim rad i otvoriti nove mogućnosti našim mladim robotičarima programerima – saopštili su iz škole.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:33