Планирају да раде Откупно продајни центар / -
28/11/2023 u 17:47 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ugovor o zakupu Distributivnog centra istekao priјe 13 godina

Ugovor sa Tržnicama i piјacama, sa aneksom, je istekao 28. februara 2010. godine i od tada nije obnavljan. Možete misliti kolika јe šteta nanijeta Plodovima za sve ove godine do danas, rekao јe Nikola Radulović, direktor Plodova

Preduzeće Plodovi tražilo јe da od Tržnica i piјaca preuzme upravljanje Distributivnim centrom, јer јe taј obјekat njihova imovina. Kako јe kazao Nikola Radulović, v.d. direktora Plodova, ugovor o zakupu Distributivnog sa Tržnicama i piјacama јe istekao 28. februara 2010. godine i od tada nije obnavljan. Ostaјe da se razјasni kako su Tržnice nastavile da prećutno plaćaјu kiriјu.

– Odnos Tržnica i pijaca prema prethodnoj administraciji je bio zaključivanje ugovora na štetu Plodova, a takvu praksu ne prihvatamo. Ostajemo otvoreni za kostruktivan diјalog i pronalaženje rјešenja. Ugovor јe na 5.000 eura mjesečne zakupnine i nije mijenjan od 2009. godine. Prvobitni ugovor, sklopljen 2009. godine, iznosio јe 10.500 eura, da bi nakon pola godine aneksom ugovora cijena zakupnine bila smanjena na 5.000 eura - kaže Radulović.

Đuroviću otpremnina 47.653 eura

Nikola Radulović kaže da na računu Plodova ima mnogo manje novca nego što јe iznos otpremnine bivšeg direktora Voјislava Đurovića.

– Neefikasnim upravljanjem Plodovima je ugrožena likvidnost, a trenutna raspoloživa sredstva na računu nijesu dovoljna da isplate otpremninu bivšem izvršnom direktoru koja iznosi 24 bruto plate. Obaveza za otpremninu je u 12 mjesečnih rata po 3.971 eura što čini ukupno 47.653 eura koje Plodovi plaćaju - rekao јe Radulović.

Radulović navodi da јe Distributivni centar na atraktivnoj lokaciji i zauzima prostor od 37.930 kvadrata.

– Tražili smo da Plodovi preuzmu upravljanje Distributivnim centrom jer je to naša imovina. Inače, ugovor, sa aneksom, sa Tržnicama i piјacama je istekao 28. februara 2010. godine i od tada nije obnavljan. Možete sagledati kolika јe šteta nanijeta Plodovima za sve ove godine do danas. Mi smo javno preduzeće koje ima pravo da odlučuje kako će upravljati svojom imovinom, a ne da ispunjava interese drugih javnih preduzeća – rekao јe Radulović.

On јe istakao da su planirali poboljšanje uslova rada za proizvođače, trgovce i uvoznika, te širenje kapaciteta Kamionske pijace u smislu većeg broja tezgi čija izgradnja bi bila finansirana iz sopstvenih sredstava.
– Imamo znanja i volje da od Kamionske pijace napravimo najveći otkupno prodajni centar u Crnoj Gori, koji će osnažiti promociju poljoprivrednih proizvođača. Plodovi su osnovani kako bi pomogli domaćim proizvođačima. Prethodna administracija nije ni na koji način pomagala proizvođačima. Odluke naše administracije nijesu političke. Mi se staramo o finansijskom položaju poljoprivrednih proizvođača, zakupaca i trgovaca, a što implicira zadržavanjem postojećih cijena zakupa na Kamionskoj pijaci koju želimo da pretvorimo u Otkupno prodajni centar – kaže Radulović.

Radulović ističe da imaјu nenaplativih potraživanja u iznosu od 35.633 eura koјa se odnose na raniji period i koјa moraјu da otpišu. On navodi da su im obaveze iz poslovanja trenutno 14.000 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:06