/ -
20/04/2022 u 11:13 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уклоњено 170 врећа отпада са Ћемовског поља

Сто седамдесет врећа ситног комуналног отпада и двије киперске туре биљаног отпада уклоњено је са Ћемовског поља у акцији коју је организовало предузеће Чистоћа у сусрет обиљежавању Дана планете Земље.

Акциjи се, како су саопштили из Чистоће, придружио Грегор Прескер, амабасадор Републике Словениjе, као и запослени у Секретариjату за комуналне послове као и приjатељи из Удружења за одговорни и одрживи развоj.

Као и претходних година, оваj важан еколошки датум обилjежен jе конкретном акциjом коjоj се придружио велики броj лjуди са цилjем да укажемо да свако има одговорност према животноj средини, да неке навике морамо миjенjати и свакодневно доприносити очуванjу средине у коjоj живимо.

– Тема овогодишњег Међународног дана планете Земље jе "Акциjа климе", са нагласком на климатске промене чиjе негативне последице су далекосежне. Подсjећамо, Међународни дан планете Земље обиљежава се од 1970. године сваког 22. априла скрећући пажњу грађана на важност очувања природе и спречавања негативних последица по животну средину, а Главни град, управо са тим циљем сваке године обиљежава оваj датум у различитим дjеловима града уз поруку да морамо чувати наш град, селектовати отпад и одлагати га на прописан начин – поручују из Чистоће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:44