Потребно адаптирати објекат и приступни пут / -Архива
03/07/2021 u 07:45 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оградом одвојити ученике ОШ „Владимир Назор” од војника уколико буду похађали наставу у касарни

И даље постоје, као предлог министарства, можда погодније алтернативе за извођење наставе, а то су ОШ „Саво Пејановић“ и ОШ „Марко Миљанов“, поручују из МПНКС

Уколико буде прихваћен предлог да ученици Основне школе „Владимир Назор“ од 1. септембра наставу похађају у касарни у Маслинама потребно је адаптирати објекат и приступни пут. Овај закључак донесен је након што су Славица Илинчић, директор Директората за основно, предшколски и инклузивно образовање у Министарству просвјете, науке, културе и спорта, и представници Министарства одбране и Савјета родитеља школе, обишли објекат у Маслинама.

– Директорка Директората за основно, предшколско и инклузивно образовање Славица Илинчић, је са представницима Министарства одбране обишла касарну у Маслинама. Закључено је да постоје извјесна ограничења везана за дио безбједности, и да је потребно, уколико ово рјешење буде прихваћено, у извјесној мјери адаптирати објекат и приступни пут. Осим тога, касарна не задовољава услове за извођење наставе физичког васпитања, али може се прилагодити потребама наставе осталих предмета, зато што се просторије могу лако претворити у учионички простор. Такође, постоје извјесне потешкоће са интернет конекцијом у објекту, због чега би била отежана и настава информатике. Наравно, Министарство просвјете, науке, културе и спорта се децидирано држи становишта да је безбједност дјеце приоритет и одлуку ће, сходно препорукама Министарства одбране, донијети благовремено и у најбољем интересу дјеце и њихових родитеља. Уз то, важно је рећи, да и даље постоје, као предлог Министарства, можда погодније алтернативе за извођење наставе, а то су ОШ „Саво Пејановић“ и ОШ „Марко Миљанов“ – наводе из Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Представници Савjета родитеља су казали да jе, приликом обиласка касарне, закључено да jе обjекат услован да прими све ђаке ове школе.

–Остаjе сада да Министарство одбране изнесе поjединости за коjе такође треба наћи рjешење – ограда коjа би раздвоjила дjецу од воjске, мала адаптациjа самог обjекта, увођење интернета – поручују из Савjета родитеља ОШ „Владимир Назор“.

Ученици ове васпитно-образвоне установе од фебруара су похађали само онлајн наставу јер је утврђено да школски павиљони нијесу безбједни због оштећења. Да нијесу безбједни за наставу употврдили су и стручњаци Грађевинског факултета који су препоручили да је павиљоне потребно или адаптирати или порушити и градити нове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:32