Рупа опасна по живот возача / -архива Дана
24/01/2022 u 06:58 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улегнуће и рупе умјесто асфалта у Улици ЦАСНО-а

Петицију ћемо послати и Главном граду, као и у министарства, али и онима који су обезбиједили милионе за изградњу мреже. Желимо да покажемо како је та мрежа урађена и какве улице нам остављају, каже Борис Поповић

Из дана у дан Улица ЦАСНО-а која је недавно добила канализацију, добија и све више улегнућа и рупа. Рупе су дубоке и по неколико десетина центиметара и опасне су како за возаче тако и за пјешаке. Асфалт је углавном потонуо на мјестима око шахти. Извођач је прве рупе "закрпио" тако што је само у рупе и улегнућа просуо старог асфалта, који бјежи под точковима, а испод су се поново отвориле нове. Становници најављују да ће ових дана покупити потписе и петицију послати не неколико адреса, као и надлежнима од којих је Главни град добио кредит за изградњу канализационе мреже за потребе постројења за пречишћавање отпадних вода. Петицијом, како наводе, траже да се уради бољи тампон, замијене старе водоводне цијеви и поново асфалтира улица.

image

Дубока на десетине центиметара

-архива Дана

– Петицију ћемо послати и Главном граду, као и у министарства, али и онима који су обезбиједили милионе за изградњу мреже. Желимо да покажемо како је та мрежа урађена и какве улице нам остављају. Ово како сада улица изгледа је доказ колико је лоше одрађен посао. Не можемо да прођемо улицом, јер се отварају рупе, асфалт тоне, сакупља се вода... Улица је слијепа, те алтернативу немамо да би заобишли рупе које нијесу безбједне. Док се радила молили смо извођача да донесу још тампона и да га боље утабају да се ово не би десило. Нијесу хтјели то да ураде. Молили смо и да се уради дебљи слој асфалт и да прије него га проспу провјере да ли је добро одрађен тампон. Све је било узалуд. Улица нам је широка три метра, а рупе су метар и по пречника. Са једне стране је поток, тако да је не можемо заобићи. Колима тешко да може да се прође, па морате преко ње. Ризично је јер не знамо може ли све да се сурва – каже Борис Поповић, мјештанин.

Из Водовода кажу да је недавно дошло до пропадања асфалта услед испирања тампона испод асфалтне подлоге. Они наводе да су кроз пројекат "Сакупљања и пречишћавања отпадних вода Подгорица" урадили фекалну канализациjу у овој улици у дужини од 670
метара, заjедно са бочним крацима, а коjа jе у октобру асфалтирана.
– За све евентуалне недостатке након извршених радова у оквиру проjекта одговоран jе извођача, АГ Инфоплан. Извођач радова jе обавиjештен о проблему, и обавезан роком да до краjа наредне седмице да санира сва оштећења на саобраћаjници и асфалтира је. У супротном ћемо активирати заштитне механизме – кажу из Водовода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:31