Депонија доо обновила возила / - ПГ биро
22/09/2021 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унаприjеђен возни парк Депониjе; ново специjално возило прописно ће уклањати отпадне аутомобиле

Набавком jедног оваквог возила значаjно смо унаприjедили возни парк Депониjе. Риjеч jе о специjалном возилу коjе ће служити за отпадна возила и возила коjа ће достављати физичка и правна лица, каже помоћник директора за техничко-оперативне послове

Градско предузеће Депониjа д.о.о извршило jе набавку специjалног возила за уклањање отпадних аутомобила. Возило jе дугачко око 11 метара, а може да подиже терет од двиjе до шест тона. Вриjедност специjалног возила за уклањање отпадних аутомобила jе 137.940,00 еура са ПДВ-ом,а његовом набавком значаjно jе унаприjеђен возни парк, али и комплетирана механизациjа неопходна за ефикасно и прописно допремање откупљених отпадних возила са териториjе Подгорице.

image

Специјално возило за уклањање отпадних аутомобила

- ПГ биро

„Набавком jедног оваквог возила значаjно смо унаприjедили возни парк Депониjе. Риjеч jе о специjалном возилу коjе ће служити за отпадна возила и возила коjа ће достављати физичка и правна лица. Возило jе дугачко 11,5 м а са краном се може подизати терет  на 2,5 м око 6 тона, а на краjњоj тачки од 8 м око 2 тоне, док jе са чекрком могуће повлачити терет од 6 тона“, истиче Ратко Павићевић, помоћник  директора за техничко-оперативне послове.

image

Ратко Павићевић

- ПГ биро

Важно jе напоменути да на саjту www.deponija.me грађани могу попунити захтjев за откуп отпадних возила и пронаћи све информациjе о циjенама. У електронски образац се уносе основни подаци о власнику возила и о самом возилу, уз пар фотографиjа отпадног возила. Циjела процедура попуњавања траjе веома кратко и прилагођена jе елементарном познавању рада на телефону или рачунару. 

Велики значаj организованог откупа отпадних возила коjи спроводи градско предузеће Депониjа,  огледа се, приjе свега у заштити животне средине уз уклањање отпадних возила са градских jавних површина. Грађани Подгорице, на оваj начин доприносе и смањењу откупа возила на неприхватљив начин коjи подразумиjева растављање ових возила узимаjући дjелове коjе jе могуће продати а све штетне материjе испуштаjу се директно у тло или у неку од градских риjека.

Поступак растављања возила у погону за возила ван употребе се обавља по наjвишим стандарима коjе прописуjе струка. У погону се врши деконтаминациjа возила- уклањање свих текућина из возила: горива, уља, антифриза, кочионе течности-глицерин и течности за прање стакала. Ово jе наjважниjа активност у самом процесу обраде возила, по чиjем окончању се уклањаjу унутрашњост возила и стакла. Након обављеног поступка растављања возила сви дjелови биваjу одложени на за то прописана одлагалишта на простору овог привредног друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:32