/ -
13/02/2024 u 18:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Unija slobodnih sindikata: Sekretaru zabranjeno da prisustvuje sastanku Sindikalne organizacije Zelenila

Iz Unije su rekli da žale zbog događaja jer je tema sastanka bila posvećena "aktuelnim pritiscima koje trpe članovi" te novoformirane sindikalne organizacije

Iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore tvrde da danas u gradskom preduzeću Zelenilo portir nije dozvolio generalnom sekretaru da prisustvuje sastanku Sindikalne organizacije Zelenilo. Kako tvrde u saopštenju ta organizacija djeluje njihovoj nacionalnoj sindikalnoj centrali.

– Kako je to portir kazao, u prisustvu 29 članova novoformirane Sindikalne organizacije radnika Zelenilo Podgorica, ulazak generalnom sekretaru USSCG na uredno prijavljeni sastanak Sindikalne organizacije, zabranio je izvršni direktor Petar Krivokapić, pozivajući se na interne procedure, to jeste da generalni sekretar USSCG nije zatražio i dobio dozvolu ulaska na zakazani sastanak – stoji u saopštenju.

Krivokapić: Izjasnićemo se sjutra

Komentar na tvrdnje Unije samostalnih sindikata Crne Gore tražili smo opd Petra Krivokapića, direktora Zelenila. On je poručio da će se o slučaju izjasniti sjutra.

Iz Unije su rekli da žale zbog događaja jer je tema sastanka bila posvećena "aktuelnim pritiscima koje trpe članovi" te novoformirane sindikalne organizacije.

– Da li je moguće da novoizabrano političko rukovodstvo, koje se zaklinje u socijalni djalog i evropski put Crne Gore, sprečava održavanje uredno najavljenog sindikalnog sastanka zbog "bizarnog" objašnjenja da nije ispoštovana interna procedura najave prisustva generalnog sekretara USSCG. Pri tom postoje dokazi da je sastanak uredno najavljen i odobren, o čemu u prilogu saopštenja dostavljamo pisane dokaze – saopšteno je iz Unije.

Na kraju je saopšteno da će objašnjenje tražiti od direktora Zelenila i viših adresa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ZELENILOUSSCG
28. april 2024 04:20