Зграда Водовода у којој су запослени добили станове / фото Дан
11/12/2021 u 07:57 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП контролише предузеће Водовод и канализација: Испитују документацију о додјели станова

Контрола је започета. Инспектори ће изузети документацију и анализирати је, саопштено је из Управе полиције

Инспектори Одсjека за сузбиjање привредног криминала Управе полиције ушли су јуче у предузеће Водовод и канализација како би провјерили документацију око расподјеле станова запосленима, али и документа која се односе нане поједине јав набавке. Да су почели контролу предузећа "Дану" је потврђено у Управи полиције.

–Тачно је да је контрола започета. Инспектори ће изузети документацију и анализирати је – саопштено је из Управе полиције.

Коју документацију провјеравају инспектори Одсјека за сузбијање привредног криминала Управе полиције, те која година пословања је предмет контроле, питали смо Филипа Макрида, извршног директора предузећа Водовод и канализација. Макрида смо питали и да ли су сву документацију ставили на увид инспекторима. Одговор је стигао од предузећа Водовод.

image

Филип Макрид

Лазар Ружић

– Од стране инспектора Одсjека за сузбиjање привредног криминала градском предузећу Водовод и канализациjа уручен jе захтjев за достављање документациjе у вези са расподjелом станова запосленима у овом привредном друштву, као и докумената коjа се односе на набавке. Друштву jе дат рок од седам дана за достављање документациjе – саопштено је из Водовода.

Запослени у овом градском предузећу станове су стекли куповином по повлашћеним условима у намјенској стамбеној згради која је изграђена у Булевару Станка Радоњића. Зграда је изграђена у проjекту партнерства предузећа и Главног града, а запослени су квадрат стамбене јединице плаћали 605 еура по квадрату. Прва ранг- листа добитника станова урађена је у августу 2019. године али је на њу било 45 жалби. Ова ранг-листа направљена jе по правилнику коjи ниjе био усаглашен са одлуком Уставног суда у диjелу коjи се тиче подстанарског живота због чега је она оборена пред судом. Коначна ранг-листа направљена је у октобру 2019. године а на списку добитника станова нашла су се 74 запослена и осам шефова којима је кључеве 13. маја прошле године уручио Иван Вуковић, градоначелник Подгорице. На уручењу кључева, Вуковић је саопштио да је кроз уступање парцеле и ослобађање инвеститора обавезе плаћања накнаде за комунално опремање Главни град подржао пројекат са цирка 1.200.000 еура.

– Градска управа на оваj начин жели да се захвали на квалитетном и преданом раду своjим запосленима, међу коjима има људи коjи су након дуго година и децениjа коначно риjешили стамбено питање на квалитетан начин. Ово jе израз захвалности jер сви знамо колико предузеће Водовод и канализациjа значи за Главни град и посебна захвалност за оно што сте радили у протекла два мjесеца у изузетно тешким условима – саопштио је Вуковић на уручењу кључева.

Недуго након што су добили кључеве станова радници Водовода су почели да препродају станове. на тржишту су се нашле гарсоњере површине од 26 и 29 квадрата које су заступљене на првом, трећем и четвртом спрату зграде у Булевару Станка Радоњића.

Зграда за запослене у Водоводу изграђена је по принципу "кључ у руке" са извођачем Роаминг Монтенегро, величине 5.100 бруто квадратних метара и коштала jе око 3. 100.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:49