Чланови одбора за финансије / -Архива Дана
18/05/2022 u 06:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа Главног града трпјела опструкције бивше владе: Бранили им продају непокретности

Влада, која је срећом смијењена, компликовала нам је посао због тога што нам није давала саглас- ност за набавку аутобуса и за промет непокретности, навео је Часлав Вешовић

Ако узмемо у обзир чињеницу да смо радили у сложеним условима, да су последице изазване корона вирусом биле изражајне и усложиле наш рад, те опструкције претходне Владе на сваком кораком, ипак смо успјели да остваримо буџет у проценту од 93 одсто и то је један од највећих у историји Града, оцијенио је Часлав Вешовић, замјеник градоначелника Подгорице. Коментаришући извјештај о раду градоначелника за прошу годину, Вешовић је на сједници одбора за финансије саопштио да је овај документ показатељ да је иза градске управе квалитетан рад.

– Влада, која је срећом смијењена, нам је јако компликовала посао због тога што нам није давала сагласност за набавку аутобуса, ниједну сагласност за промет непокретности. Та Влада није била расположена да реализујемо нове инвестиције а неке које смо покренули је темељно опструирала. Најновији бисер претходне Владе је печаћење асфалтне базе која 17 година постоји на истој адреси и служи јавном интересу – рекао је Вешовић.

Вујачић: Повећали наплату свих прихода

Сагласност на извјештај о раду градоначелника и органа управе Главног града стигла је и од чланова одбора за друштвене дјелатности. Бранећи овај документ Слађана Вујачић, замјеница градоначелика Подгорице, је навела да је у прошлој години реализовано више од планираног.

–Основна претпоставка за овакав извјештај је финансијска стабилност буџета. Повећана је наплата свих прихода, уредно су функционисале све службе и органи Града и извршаване су све обавезе – рекла је Вујачић.

Дата је сагласност да Главни град преузме мушки рукометни клуб Будућност.

Предсједник одбора Андрија Кликовац осврнуо се на финансијске податке.

– У 2018. години оставени капитални буџет је износио 17,8 милиона еура, а у прошлој години 37,9 милиона еура, готово 20 милиона еура више. Сопствени приходи који су 2018. године били 41,5 милион еура, прошле године су износили 4,2 милиона еура. Да није било опструкција Министарства финансија буџет би био изнад плана. Штета коју је учинио министар Спајић износи преко 11 милиона еура, толико је новца мање за пројекте који су од виталне важности за грађане – рекао је Кликовац.

Дата је сагласност на завршни рачун буџета Гланог града за прошлу годину. Секретарка за финансије Снежана Поповић је навела да су у прошлој години водили одговорну политику, те да нису имали неизимирених кредитних обавеза.

У раду одбора нијесу учествовали одборници опоѕиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:31