Повећати безбједност дјеце / -Фото
08/11/2021 u 07:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа ОШ „Октоих“ размотриће предлог Савјета родитеља: Наставу за два разреда помјерити за пола сата

Умјесто десет минута између међусмјене и друге смјене имали би 40 минута, што је довољно да се ријеши проблем гужви на паркингу. Дјеца би завршавала пола сата раније, односно у 14:20 сати умјесто 14:50 часова, каже Нађа Љиљанић

Родитељи ученика ОШ "Октоих" за предсједника Савјета изабрали су Нађу Љиљанић. На сједници савјета чланови су изнијели предлоге како би се побољшала настава, али и безбједност ученика. Управа школе је узела у разматрање помјерање смјене за други и трећи разред како би се смањиле гужве која утиче на безбједност дјеце. Како је казала Љиљанић, помјерањем смјене за пола сата направио би се размак у изласку ученика другог и трећег разреда и уласка у школу ђака четвртог и петог разреда.

image

Нађа Љиљанић

-фото: Архива

– Постоји могућност да помјеримо почетак смјене другог и трећег разреда за 12 часова како би ријешили пар проблема који оптерећују функционисање школе. Свјесни смо проблема паркирања, који посебно долази до изражаја у кишним данима, када се стварају највеће гужве испред школе и капије. Јасно ми је да је ова промјена практично у сред наставне године и да им ремети стечену рутину, али мислим да би тиме значајно олакшали функционисање. Умјесто садашњих десет минута између међусмјене и друге смјене, тиме би смо имали 40 минута, што је довољно да се ријеши проблем гужви на паркингу. Тако би дјеца завршавала пола сата раније, односно у 14:20 сати умјесто 14:50 часова. Сада четврти и пети разред почињу у 15 сати. Кроз гласање родитеља ђака другог и трећег разреда, као и најбољег интереса дјеце управа ће донијети одлуку. Најтеже је свима нама родитељима угодити, али најбитније је водити се најбољим интересима дјеце и ђака – каже Љиљанић.
На сједници родитељи су се највише разговарали опаркирању.
– Родитељи су предлагали да се на бочној страни постави рампа, унутрашња капија, ограничење пјешачке зоне, као и да се ангажује патрола. Предочили смо им да овај проблем траје годинама и да се покушава наћи адекватно рјешење, јер је простор паркинга под судским споровима. Предложено је и да се ангажује лице које би водило рачуна о гужви, уласку родитеља и паркирању. Било је питања и у вези честим провјерама знања и колико је законски дозвољено писмених провјера у седмици. Родитељи сматрају да су критеријуми строги и да су дјеца преоптерећена. Психолог и директорица су истакле да су сви писмени и контролни задаци планирани у програму и да су пријављени ПП служби – каже Љиљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:05