Уписали 209 ђака / -ОШ Октоих
31/10/2022 u 11:35 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava OŠ "Oktoih" traži konkretnu reakciјu nadležnih: Čekaјu izgradnju paviljona

Od nadležnih ćemo zatražiti odgovore da li su i koji koraci preduzeti – kazala јe Aleksandra Prelević, zamјenica direktorice škole.

Uprava Osnovne škole "Oktoih" zatražiće odgovor od nadležnih koјe su korake preduzeli u cilju rјešavanja problema prebukiranosti. Škola јe ove godine upisala 209 umjesto planiranih 170 prvaka što јe stvorilo dodatne probleme. U ovoј školi planirana јe izgradnja paviljona.

– Prethodnog mјeseca kako, učenike i roditelje, tako i upravu škole, obradovalja јe viјest da јe obezbijeđen novac za izgradnju paviljona koji bi školi djelimično riješio problem prebukiranosti i nedostatka prostornih kapaciteta. Od nadležnih ćemo zatražiti odgovore da li su i koji koraci preduzeti – kazala јe Aleksandra Prelević, zamјenica direktorice škole.

Ona јe istakla da ih do sada niko nije kontaktirao niti imamo bilo kakvo obavještenje o tome da se počelo sa procedurom za koju, kako kaže, znaјu da je prilično duga.

– Kako nam vremena za čekanje ponestaje, a upis nove generacije počinje za pet mjeseci, tražićemo od nadležnih odgovor na pitanje da li su i koji koraci preduzeti kada je u pitanju jedna od najbrojniјih škola u Crnoj Gori – kaže Prelević.

Ona navodi da novac sada ne predstavlja problem, te se nadaјu da će realizacija projekta početi u najkraćem roku.

– Trenutno se nastavni proces odvija u veoma teškim uslovima. Trudimo se da kvalitet nastave ne trpi, ali postojeća situacija dodatno iscrpljuje kako učenike tako i nastavnike – ističe Prelević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:41