/ -
27/01/2022 u 11:30 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управни суд поништио рјешење Општине Тузи по тужби Плантажа: Порез од 624.378 еура нереално утврђен

У новом поступку утврдићемо реалну цијену квадрата земљишта и сигуран сам да ће бити jош већа од оне коjи смо добили на основу званичних података Пореске управе, каже Ник Ђељошај

Управни суд Црне Горе, по тужби компаниjе Плантаже, поништио jе рjешење Oпштине Тузи о утврђеном порезу на непокретност за 2020. годину, у износу од 624.378 еура.

– У управном поступку тужилац jе оспорио законитост рjешња Општине Тузи због повреде правила поступка, направилно утвђеног чињеничног стања и погрешне примjене материjалног права. Овом пресудом, Управни суд jе потврдио претходно изречене ставове компаниjе "Плантаже", да jе Општина Тузи у конкретном случаjу, неправилно и паушално проциjенила тржишну вриjедност пољопривредног земљишта као основ за утврђивање пореза. Самим тим, износ пореза на непокретност за 2020. годину од преко 600.000 еура jе превисок и не представља реално исказану вриjедност пореза, чиме jе компаниjа Плантаже претрпjела штету – саопштили су из Плантажа.

Из компаније Плантаже наводе да је, у складу са пресудом, Управни суд наложио Општини Тузи да донесе ново законито рjешење, коjим ће се правилно утврдити износ пореза на непокретност за 2020. годину.

– Општина Тузи jе на исти, незаконит, начин утврдила износ пореза на непокретност за 2019. и 2021. годину. У складу са позитивним законским прописима Плантаже су, и у односу на ова два рjешења, покренула поступак испитивања законитости рjешења пред надлежним органима – наводе из Плантажа.

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај сматра да је пресуда велика побједа Општине Тузи.

– Управни суд jе потврдио да циjели поступак коjи смо покренули jе био законит и правичан и да смо имали законски основ да оспоримо циjену квадрата земљишта, коjу фалсификуjу Плантаже, приказујући је на 43 цента. Једино jе наложио да се jош jедном верификуjе тржишна циjена. Циjену ћемо у новом поступку утврдити и сигуран сам да ће бити jош већа од оне коjи смо добили на основу званичних података Пореске управе. Слиједиће убрзо ново рjешење, коjе ће бити вjеруjем увећано и како стоjе ствари сва потраживања одмах наплатити, jер некоректност Плантажа jе прешла све границе доброг укуса. Правда стиже, понекад споро али као одговорни домаћини одбранићемо права Малесиjе од узурпатора наше дjедовине – навео је Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:09