Булевар у Доњој Горици / -Архива
09/03/2022 u 14:33 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управном суду упућена ургенција у предмету преименовања булевара у Доњој Горици: Пресуде нема ни након двије године

Забрињава ме спорост овог суда у свом раду, па ја питам да ли се морали се чекати годинама да се донесе jедна пресуда, каже Зоран Лакушић

Функционер Демократског фронта Зоран Лакушић упутио је ургенцију Управном суду тражећи одговор због чега још није донијета пресуда по тужби у предмету око преименовања булевара у Доњој Горици. Лакушић је прије двије године поднио тужбу против Скупштине Главног града тражећи да се поништи одлука градског парламента којом је булевар у Доњоj Горици преименован у Булевар "21.маj" због повреде правила поступка и погрешне примjене материjалног права. Он је тужбу поднио 2. марта 2020. године у име клуба одборника Демократског фронта у Скупштини Главног града, а у том периоду је био одборник. У тужби jе тада навео да jе Савjет за давање предлога назива насеља, улица и тргова на сjедници 9. децембра 2019. године, мимо консензуса, донио одлуку о преименовању булевара. Указао је да је сjедници овог радног тијела од 12 чланова приствовало осам, док четири одборника из редова опозициjе нису били присутни због чега нису имали ни консензус коjи jе неопходан с обзиром да од овог догађаjа ниjе прошло 50 година како то налаже Закон о спомен-обиљежjима.

– Као допуну тужбе смо доставили и конкретну одлуку о подизању спомен - обиљежjа давањем назива улицама и булеварима донијету 24. фебруара 2020.године. Доношењу овакве одлуке претходила jе повреда поступка и погрешна примjена материjалног права - у доношењу ове одлуке ниjе испуњен први услов, а то jе консензус свих чланова Савjета за давање предлога назива насеља, улица и тргова. Због тога jе свака даља одлука коjа jе донијета по захтjеву Савjета са сjеднице 9. децембра 2019. године укључуjући и ову од 24. фебруара 2020. године неутемељена у правним прописима. Забрињава ме спорост овог суда у свом раду, па ја питам да ли се морали се чекати годинама да се донесе jедна пресуда – навео је Лакушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:31