Spasavanje bebe / -UPSUL
20/07/2023 u 05:43 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spasena beba sa kruzera ‘‘Marella explorer‘‘

UPSUL je dobio poziv u 2 sata i 35 minuta da je potrebna hitna evakuacija i medicinsko zbrinjavanje devetomjesečne bebe, britanskog državljanina, sa kruzera koji plovi pod malteškom zastavom

Koordinacioni centar traganja i spašavanja na moru, u sastavu Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), u 2 sata i 35 minuta (po lokalnom vremenu) primila je poziv sa kruzera ‘‘Marella explorer‘‘, dužine 262 metara, koji plovi pod zastavom Malte, a čija je destinacija Luka Kotor, da zahtijeva MEDEVAC evakuaciju devetomjesečne bebe muškog pola, britanskog državljanina, koja ima zdravstvene probleme, saznaje portal Dan.

image

Spasavanje bebe

-UPSUL

Brod se u tom trenutku nalazio 19 nautičkih milja od ulaza u Bokokotroski zaliv. Uz koordinaciju MRCC operatera Nikole Čejovića i Bata Tomaševića upućen je spasilački čamac SAR-1 sa posadom – Jasmin Koković, Marko Čejović i Ekram Zaganjor – da izvrše prihvat bebe sa kruzera.

image

Spasavanje bebe

-UPSUL

Kako nam je saopšteno, u isto vrijeme su obaviješteni MVCG, SGP i OKC 112, te pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć iz Tivta da uradi pihvat bebe sa kruzera u marini Luštica bej, gdje je tim za hitne intervencije preduzeo sve potrebne radnje kako bi se bezbjedno izvršio vez spailačkog čamca i transport sa vozilom ZHMP.

image

Spasavanje bebe

-UPSUL

– U 4.23 časova posada spailačkog čamca SAR-1 je preuzela bebu sa zdravstvenim problemima sa dva pratioca sa kruzera i uputila se ka marini Luštica bej gdje su stigli u 4.40 časova, i uz asistenciju vatrogasne službe marine i osoblja ZHMP bezbjedno predali na dalji medicinski tretman – naveli su iz Uprave pomorske sigurnosti.

Uz koordinaciju Pomorsko operativnog centra UPSUL i svih navedneih službi za nešto više od 2 sata je izvršena efikasna evakuacija bebe sa kruzera koji je nastavio ka svojem odredištu u luci Kotor. a spasilači čamac SAR-1 u matičnu luku Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:11