Funkcioneri URA / - FOTO: URA
17/06/2024 u 17:51 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: PES-u zakašnjeli razgovori propali, krivca traže u drugim partijama

Žalosno je što vrhuška PES-a, oličena u tandemu Bojović – Kankaraš, ne preza ni od rušenja sopstvene gradonačelnice, samo da bi se javno obračunavali sa GP URA, zarad potpuno drugih finansijsko-kriminalnih interesa, navode iz URA

Dok podgorički ogranak PES-a toboš kumi i moli na dogovor svoje bivše partijske kolege, iako su ih nipodaštavali i "gazili" posljednja četiri mjeseca – a sve do izbornog debakla u Budvi, državni nivo PES-a  besmislenim saopštenjima traži krivce u drugim koalicionim partnerima većine u Glavnom gradu, od liste ZBCG, do Građanskog pokreta URA, iako su jedini krivci za trenutno stanje – isključivo u redovima PES-a, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA. Iz ove partije podsjećaju da je URA "dosljedno poštovala svaki zarez koalicionog sporazuma i održavala odlične odnose unutar skupštinske većine, bila pouzdan partner, čiji su kadrovi ostvarivali najbolje rezultate".

– Da bi, nakon javne brakorazvodne parnice, za koju PES traži krivce svuda – sem u sopstvenim redovima, doživjeli da nas takvi "iskreni koalicioni partneri" povezuju sa švercom cigareta i lijepe nam razne etikete. Žalosno je što vrhuška PES-a, oličena u tandemu Bojović – Kankaraš, ne preza ni od rušenja sopstvene gradonačelnice, samo da bi se javno obračunavali sa GP URA, zarad potpuno drugih finansijsko-kriminalnih interesa. Žalosno je jer smo sigurni da bi, bez njihovog miješanja, gradska uprava uredno završila svoj mandat u slozi i razumijevanju, kao što je i funkcionisala do njihovog miješanja – saopštili su iz GP URA. 

Oni podsjećaju da je na koalicionom sastanku definisano da postoje isključivo dva puta za razrješenje političke krize u Podgorici, izazvane rascjepom PES-a i to – dogovorom sa bivšim partijskim kolegama ili skraćenjem mandata i raspisivanjem prijevremenih izbora.

– Iz medija smo mogli vidjeti da je jezik PES-a sveden na fizičko i verbalno nasilje, pa nakon što su im zakašnjeli razgovori sa bivšim kolegama očigledno propali – krivce za to traže u drugim partijama većine. Ukoliko ne mogu da se dogovore, jedino odgovorno je da mandat vrate građanima, a koliko će građani umjeti da cijene njihove nedavne postupke i pristup propalih boksera, željnih da svaki nesporazum rješavaju uvredama i svađom – ostavimo vremenu ispred nas. Jedno je jasno - Podgorica ne smije i neće biti žrtva raspada Pokreta Evropa Sad i njihovih unutrašnjih "Televisa Presenta" svađa, a ovakva situacija se mora pod hitno riješiti – poručuju iz Građanskog pokreta URA. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
URAPES

Izdvojeno

15. jul 2024 20:50