/ Дио документа - УРА
12/06/2021 u 10:30 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА позвала Министарство финансија: Не дозволити Вуковићу да прода обалу Мораче

На овој парцели планирана је изградња седмоспратнице, а процијењена вриједност земљишта је 318 еура по метру квадратном

Грађански покрет УРА позвао је Министарство финансија и социјалног старања да не да сагласност Ивану Вуковићу, градоначелнику Подгорице, за продају 12.574 квадрата уз обалу ријеке Мораче, на простору између Кривог и новог пjешачког моста, на којем је планирана градња седмоспратнице. УРА је медијима доставила допис градоначелника који је он упутио Здравку Кривокапићу, премијеру, али и Министарству финансија и социјалног старања и Министарству екологије и урбанизма, тражећи сагласност за продају ове парцеле. Он је у допису навео да парцелу планирају да продају по цијени од 318 еура по метру квадратном.

image
Допис градоначелника Подгорице - УРА

–Подизање реда таквих седмоспратница на jавноj површини коjу Вуковић жели да прода како би закрпио буџетске рупе изазване неодговорним финансиjским пословањем Града, траjно би и бесповратно уништило поjас уз риjеку Морачу, коjи мора остати намиjењен искључиво jавним садржаjима. Инсистирамо да Министарство финансиjа и социjалног старања не да сагласност на отуђење ових 12.547 квадрата на простору уз риjеку Морачу, а позивамо Министарство екологиjе и урбанизма да покрене процедуру измjене планске документациjе и избрише читав низ седмоспратница, коjе су планиране од моста у улици Воjислављевића, па скоро до моста Јунион бриџ. Можда Вуковић жели да развиjа тако што ће траjно уништити већ преизграђени дио уз риjеку, а што ће Морачу опасати зградама од по седам спратова и траjно девастирати њен кањон, али ми нашу Подгорицу желимо да развиjамо на потпуно другачиjи начин– саопштили су из УРА.

УРА подсjећа да jе Главни град, доносећи планску документациjу у периоду од 2013. до ступања на снагу новог Закона о планирању, у огромноj мjери расцjепкао простор иза Делте, како би уцртао што више стамбено-пословних обjеката и уништио простор са огромним потенциjалом.

–Овим плановима, на простору између моста у улици Воjиславqевића и моста Јунион бриџ, планиран jе велики броj седмоспратница, огромне бруто површине, коjе би од наше риjеке Мораче – направиле наjобичниjи канал – поручују из УРА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:42