/ -DJORDJE CMILJANIC/PG Biro
05/08/2022 u 13:38 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uređena muzejska biblioteka

U knjnižnom fondu biblioteke je više od 6.000 knjiga i druge bibliotečke građe, naveo je Vučić Ćetković

U okviru Muzeja i galerija Glavnog grada uređena je muzejska biblioteka, koja će služiti svim ljubiteljima umjetnosti, ali i građanima koji se bave naučno-istraživačkim radom. Prostor muzejske bibliotejke je prethodno bio u prilično lošem stanju, istakao je Ivan Vuković, gradonačelnik, tokom obilaska ovog prostora.

– Zahvaljujući angažovanju menadžmenta Muzeja i galerija, uz finansijsku podršku jedne porodice iz inostranstva, prijatelja Glavnog grada, dobili smo ovaj prelijepi prostor. Osim toga, ova zgrada je gotovo temeljno rekonstruisana, dobili smo vrlo moderne galerijske prostore koji ni po čemu ne zaostaju za sličnim prostorima u velikim evropskim gradovima –naveo je Vuković.

Direktor JU Muzeji i galerije Podgorice Vučić Ćetković istakao je da se Muzej grada mijenja i najavio da se i u narednom periodu nastavlja sa ozbiljnim infrastrukturnim ulaganjima u cilju unapređenja i poboljšanja muzejskih i galerijskih prostora.

– U knjnižnom fondu biblioteke je više od 6.000 knjiga i druge bibliotečke građe. Osim stručne literature iz oblasti kulturne baštine i muzejske djelatnosti, biblioteka posjeduje i knjige o istoriji umjetnosti, kao i reprezentativne kataloge izložbi. Najveći broj izložbenih kataloga realizovan je u okviru izdavačke djelatnosti gradskog Muzeja. U sklopu biblioteke nalazi se čitaonica, koja će imati istraživačko-edukativni karakter i koja ce biti otvorena za stručnu i širu javnost – kazao je Ćetković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:51