14/06/2022 u 12:59 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уређују брдо Горица у Љешкопољу: Грађани одлучују о садржају

Главни град jе покренуо поступак припреме израде техничке документациjе за реализациjу овог проjекта, саопштили су из ПГ биро-а

Брдо Горица у Љешкопољу добиће зелену површину са садржаjима коjи ће обезбиjедити услове за одмор и рекреациjу свих грађана различите животне доби. Како наводе из ПГ биро-а, одржана jе дискусиjа, у просториjама Мjесне заjеднице Доња Горица, коjоj су присуствовали становници тог насеља и насеља Горња Горица.

– Грађанима jе од стране представника Секретариjата за планирање простора и одрживи развоj и Службе главног градског архитекате Главног града, презентован нацрт Проjектног задатка са циљем подстицања учешћа грађана у осмишљавању и планирању уређења овог брда – саопштили су из ПГ биро.

image
-

Секретар Секретариjата за планирање простора и одрживи развоj, Миљан Баровић, казао jе да ће кроз комуникациjу са становницима овог диjела града осмислити одговараjуће садржаjе.

– Након израде овог проjектног задатка, слиjеди израда идеjног рjешења комплетног брда, кроз коjи имамо намjеру да га заjедно анализирамо и осмислимо, уз све инпуте коjе добиjемо од вас“, казао jе Баровић и упознао грађане да jе градоначелник, др Иван Вуковић, донио Одлуку о утврђивању локациjе за уређење тог простора и да су се тиме стекли услови за почетак израде проjектне документациjе –истакао је Баровић.

image
-

Испред Службе главног градског архитекате,Стефан Ђукић представио jе грађанима упитнике, коjим се од њих очекуjе да, поред подразумиjеваних садржаjа парка сагледаjу простор и своjе потребе, те упуте своjе приjедлоге Главном граду на разматрање. 

Присутни су истакли да су задовољни оним што jе у претходном периоду урађено у главном граду, и исказали интересовање да даjу допринос приликом реализациjе овог проjеката. На самом састанку су дати приjедлози за изградњу спортско-рекреативних садржаjа, шетних стаза, простора за одмор, видиковца, традиционалног црногорског гувна, споменика културе и броjне друге занимљиве идеjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:24