/ фото: ПГ БИРО
09/06/2021 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ускоро jош jедна спортско - рекреативна зона у Подгорици

Уназад годинама, ова површина се налази у крајње незадовољавајућем стању, иако је дуго времена прије тога представљала најпопуларнији простор за спорт и рекреацију, казао је Иван Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић јуче је са сарадницима обишао некадашњу спортско - рекреативну зону која се налази у непосредној близини Пореске управе и компаније 13. јул Плантаже на Тушком путу и том приликом најавио уређење овог простора. 

- Уназад годинама, ова површина се налази у крајње незадовољавајућем стању, иако је дуго времена прије тога представљала најпопуларнији простор за спорт и рекреацију. То је нешто што нас опомиње и обавезује и у том смислу желим да кажем да смо примили к знању бројне сугестије наших суграђана који су нас замолили да предузмемо нешто када је у питању стање ове површине и поштујући оно што је њихов легитимни интерес и интерес свих нас- истакао је Вуковић. 

image
фото: ПГ БИРО

Најавио је прве кораке у правцу рекултивације овог простора до краја године, обнављање трим стазе, освјетљење и нови полигон за спорт у непосредној близини. Такође, најављене су акције озелењавања у циљу обнављања изгубљеног зеленог фонда у парк-шуми.

- Рачунамо да ће то бити довољно да се људи врате у ову парк-шуму, а онда бисмо догодине, имајући у виду да се ради о значајној инвестицији, комплетан овај простор оградили у сарадњи са нашим колегама из Агенције за становање, одрадили још један полигон и додали нове садржаје у складу са оним што буду очекивања наших суграђана и рачунам на овом простору добили оно што ћемо за 15-ак дана добити у другом дијелу Толошке шуме- истакао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:48