Превозници се жалили на услове конкурса / -Архива
31/07/2021 u 08:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ускоро нови конкурс за расподјелу аутобуских линија; уколико не успије град има план Б

Уколико не успије други оглас, локална самоуправа регистроваће своје предузеће које ће се бавити аутобуским превозом

Главни град наредних дана расписаће по други пут оглас за расподјелу аутобуских линија,а уколико ни он не успије локална самоуправа регистроваће своје предузеће које ће се бавити аутобуским превозом. То је, како сазнајемо, предочено на састанку аутобуских превозника и представника Главног града које је предводио Иван Вуковић, градоначелник. На првом огласу пријавили су се постојећи аутобуски превозници Харис Аливодић и Јанко Булатовић али они нису доставили комплетну документацију због чега је он поништен.

”Ако бих се јавио за линије које сада покривам, морао бих да имам 66 аутобуса, а ја имам 50, каже Харис Аливодић


Власник Градског саобраћаја ПГ Харис Аливодић саопштио је да су на састанку разговарали о аномалијама које је имао први тендер.
–Тендером је било предвиђено да треба дуплирати вријеме полазака аутобуса што сматрам да је беспотребно јер ми немамо путника сад толико да можемо да их дуплирамо увођењем нових полазака. То је врло мали број путника, ми карте продајемо преко апарата и они тачно знају колики број путника имамо, а колико карата. Такође, указао сам и на број аутобуса. Ако бих учествовао на линијама које сада покривам морао бих имати 66 аутобуса, а ја имам 50. То је немогуће издржати јер је ужасно скупо. Потребна су огромна улагање. Све би се могло урадити и испунити да је 2019. година јер бисмо тада могли рачунати на кредите. Нама ИРФ пружа могућност кредитирања до 150.000 еура, а један најјефтинији аутобус кошта 135.000 еура. Нико не тражи нове аутобусе, траже се аутобуси стари до десет година старости. Ако хоћемо да купимо возило које ваља, а не канту коју ћемо после три мјесеца да поправљамо, она кошта око 55.000 еура, што би значило да улагање превозника, ко год био, за 100 аутобуса буде 5,5 милиона еура. То је немогућа мисија – навео је Аливодић.

Аливодић наводи да је свјестан да Град тражи најбоље за грађане, али се мора бити реалан.

Директор БЛТ-а Јанко Булатовић наводи да су са градоначеником на састанку највише разговарали због чега није успио први оглас за расподјелу линија.

–Поред мене и Аливодића на састанку је било још неколико превозника и добављача аутобуса. Предочено нам је да ће бити расписан нови тендер. Свака фирма је понаособ дала своје виђење о будућој сарадњи са Главним градом. Уколико услови на новом огласу буду блажи моја ће се фирма јавити – навео је Булатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:10