/ -
25/05/2022 u 13:22 h
М.Л.В.М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ускоро прстеновање птица на Марези

Агенциjа за управљање заштићеним подручиjима Подгорица и Центар за заштиту и проучавање птица потписали су меморандум о сарадњи, са циљем заштите биодиверзитета у Медитеранском врту

Агенциjа за управљање заштићеним подручиjима Подгорица и Центар за заштиту и проучавање птица потписали су меморандум о сарадњи, са циљем додатног унапређења и заштите биодиверзитета и природних љепота у Медитеранском врту. Директор Агенциjе за управљање заштићеним подручиjима Драгутин Ђековић казао jе да очекује да ће заједничким снагама доприниjети заштити природних љепота Подгорице, и указати на важност очувања животне средине.

– Ова сарадња jе веома битна за Агенциjу, с обзиром на то да они имаjу велики научни потенциjал и богато искуство, те да заjедно можемо много постићи. Ово jе добар примjер сарадње између локалног и невладиног сектора, а са циљем постизања одређене синергиjе коjом ћемо додатно заштити природна подручjа нашег града – казао jе Ђековић.

Директорица Центра за заштиту и проучавање птица Ксениjа Меденица казала jе да су препознати заjеднички интереси за успостављање сарадње у области заштите биодиверзитета у заштићеним подручjима на териториjи Подгорице.

– Оваj меморандум jе значаjна институционална подршка за наше активности. Jедна од активности jе прстеновање птица на Марези, коjе ће ускоро бити организовано. Осим тога, уз помоћ Агенциjе ћемо много лакше рjешавати и jедан велики проблем, односно питање криволова, посебно на подручjу Марезе и и Лужнице – казала jе Меденица.

Она је најавила отварање едукативног центра за Парк природе Зета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 02:05