/ -LAZAR RUžIć
13/03/2023 u 14:52 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ustavni sud u četvrtak o preostalim žalbama za Podgoricu

Stiglo je ukupno 14 zahtjeva. Od tog broja devet se odnosi na Podgoricu od čega četiri je podijela Svetosavska srpska lista, a pet je od birača, rekao je Nikola Mugoša, predsjednik DIK-a

Ustavni sud se obratio Državnoj izbornoj komisiji sa zahtjevom da im dostave dokumentaciju za preostale ustavne žalbe koje su dostavljene na tok izbornog dana 23. oktobra. Da je stiglo 14 zahtjeva za "Dan" je potvrdio Nikola Mugoša, predsjednik Državne izborne komisije.

– Stiglo je ukupno 14 zahtjeva. Od tog broja devet se odnosi na Podgoricu od čega četiri je podijela Svetosavska srpska lista, a pet je od birača. Dva zahtjeva se odnose na Budvu od Božidara Vujičića, jedna na Kolašin od Marte Šćepanović i jedna na Pljevlja od koalicije DPS i SD, kao i jedan zahtjev za Danilovgrad od Preokreta – kaže Mugoša.

Ukoliko sud odbije i ove izborne prigovore, Izborna komisija Glavnog grada bi već u petak mogla proglastiti konačne rezultate izbora. Ova sudska instanca je prošle sedmice odbila pet prigovora Svetosavske srpske liste.

- Upitili smo Državnoj izbornoj komisiji zahtjev da nam dostave neophodnu dokumentaciju za 12 predmeta. Među njima su preostale ustavne žalbe koje se odnose na Podgoricu, tako je da ona sada kompletirana. Sjednica Ustavnog suda na kojoj će se, nakon što nam bude dostavljena dokumentacija, raspravljati o ustavnim žalbama zakazana je za četvrtak - saopšteno je iz Ustavnog suda.

Državna izborna komisija ima rok od 24 sata da pošalje dokumentaciju Ustavnom sudu. Od momenta kada sudu stigne dokumentacija, sud ima rok od 48 sati da ih riješi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
USTAVNI SUDDIK
25. april 2024 07:35