За Гашаја / -Фото: РТЦГ
09/03/2023 u 11:26 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ustavni sud odbio žalbe Svetosavske srpske liste i DPS-a

Sud je razmatrao samo dio ustavnih žalbi koje su dostavljene na tok izbornog dana 23. oktobra, dok će se o preostalim izjasniti naredne sedmice

Ustavni sud odbio je ustavne žalbe Svetosavske srpske liste dostavljene na tok izbornog dana u Podgorici 23. oktobra prošle godine. Odbijeno je, kako saznaje "Dan" iz Ustavnog suda, pet ustavnih žalbi Svetosavske srpske liste "Saberimo se za Nemanjin grad – mr Mirko Rmandić.  Ovo je samo dio ustavnih žalbi o kojima je sud raspravljao, dok će se o preostalim koje su dostavljene na tok izbornog dana izjasniti naredne sedmice. 

Sud je, kako je saopšteno iz ove institucije, odbio žalbu Marte Šćepanović, predsjednice opštinskog odbora DPS-a Kolašin, koju je podnijela protiv rješenja Državne izborne komisije 31. oktobra 2022. godine, dok je odbačena žalba Vladimira Abramovića. Abramović se žalio na rješenje Državne izborne komisije, od 16. novembra 2022. godine. Takođe, sud je donio rješenje o obustavljanju postupka po žalbi podnosioca izborne liste "Dragan Krapović-Demokrate-ustani! odbrani! pobijedi! nema izdaje!" izjavljene protiv rješenja Državne izborne komisije od 17. maja 2022. godine, ali i odbio žalbu Mehmeta Đonbalaja, nosioca izborne liste "LDSH-DSA Per Shgiptaret", izjavljene protiv rješenja Državne izborne komisije od 2. oktobra 2022. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:48