Stefan Vešović / - PRAVA CG
06/02/2024 u 19:45 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vešović: Glavni grad usvojio projekat “Gradski stan”, URA krade tuđe projekte

Danas smo na djelu vidjeli i bestidno predstavljanje tuđih ideja kao svojih. Naime, u Podgorici se već radi na identičnom projektu pod nazovom “Gradski stan”

Danas smo imali prilike da vidimo prezentaciju nečega što kolege iz GP URA nazivaju “Stan za sve”. Moram da iskažem prije svega bezuslovnu podršku svakom rješenju koje je održivo a koje suštinski rješava određene probleme građana Crne Gore. Uvijek ću biti tu da dobra rješenja podržim i pomognem u realizaciji, kazao je Stefan Vešović, odbornik Prave Crne Gore u Skupstini Glavnog grada.

- Ipak, danas smo na djelu vidjeli i bestidno predstavljanje tuđih ideja kao svojih. U prethodnom periodu smo mogli da vidimo razna mešetarenja na političkoj sceni, ali ovakvi potezi su do sada nezapamćeni u politici Crne Gore. Naime, u Podgorici se već radi na identičnom projektu pod nazovom “Gradski stan” - kazao je Vešović.

Ističe da je ovaj projekat dobio podršku svih odbornika u Skupštini Glavnog grada, između ostalog i partije i odbornice koja je danas predstavila program “Stan za sve”.

- Moram podvući da se radi o doslovice identičnom projektu koji je svoje obrise dobio jos prije tri godine, kada je kao dio programa Prave Crne Gore predstavljen javnosti, a onda godinu dana kasnije bio dio izbornog programa koalicije "Za Budućnost Podgorice", da bi na avgustovskoj sjednici Skupštine Glavnog grada i formalno bio prihvaćen. Od tada do danas, dobijeni su i urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju poslovno-stambenog objekta na lokaciji koja je predviđena za “Gradski stan” čime su se stekli uslovi da se počne sa izradom idejnog projekta za koji su već odvojena sredstva u budžetu Glavnog grada. Takođe, IFC (International Financial Corporation) uveliko radi feasibility studiju za ovaj projekat, jer su ga prepoznali kao nešto što je održivo i u šta vrijedi ulagati - navodi Vešović.

GP URA predstavila program "Stan za sve": Građani bi plaćali kvadrat stana 900 eura

On ističe da su kvalitetne ideje uvijek bile i biće na meti prisvajanja i inspiracije, ali one koje su već prešle određene korake ka realizaciji, smatra, da ne bi trebalo na ovako očigledan način svojatati.

- Iako, moram priznati, mi je uvijek drago da budem inspiracija pozitivnim stvarima. Kolege iz URA vjerovatno u prethodnom periodu, dok su bili na vlasti, nisu imali vremena da se posvete kljucnim stvarima za građane, pa sada iz opozicionih klupa pokušavaju da vrate imidž građanske partije. Razumijem politički oportunizam, ali realnost nam kaže da ipak nije sve u politici. Ima nešto i u poštenju. 

Na koncu, Nikola Tesla je rekao: "Nije mi žao što kradu moje ideje, žao mi je što nemaju svoje" naveo je Vešović u saopštenju.

Stefan Vesovic, odbornik Prave Crne Gore u Skupstini Glavnog grada

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:46