30/01/2022 u 16:45 h
M.VujisicM.Vujisic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)Блок пет ускоро добија нови парк

Комплетан простор ће бити покривен системом за наводњавање коjи ће се у циљу уштеде воде са водоводне мреже, напаjати водом из бунара, истакли су из Зеленила.

Почели су радови на уређењу нове парковске површине у подгоричком насељу Блок 5. Из Зеленила су казали да је у питању површина од око 5.000 квадрата која ће бити пејзажно уређена, изграђене нове цик-цак шетне стазе у плавоj и биjелоj боjи коjе су и симбол Главног града и Блока 5. Парк ће добити нови мобилијар и кутак за рекреативце. А вриједност овог проjекта jе 120.000 еура.

image
-м.л.в.

– Биће уграђен савремени парковски мобилиjар, а двиjе надстрешнице уз шетне стазе ће оваj парк учинити идеалним простором за миран одмор, док ће и рекреативци имати своj кутак, jер ће бити уграђен и сто за стони тенис. Биљни фонд ће бити допуњен са више од 30 одраслих садница дрвећа, па ће парк добити више хлада, а формирање "облачастих вртова" на брежуљцима са преко 550 украсних садница жбуња и перена даће овом простору jединствен изглед – истичу из Зеленила.

На слободним површинама како су истакли биће формиран травњак, а комплетан простор ће бити покривен системом за наводњавање коjи ће се у циљу уштеде воде са водоводне мреже, напаjати водом из бунара.

image
-м.л.в.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:53