Ulica Vasa Bracanova / - M.Vujisić
02/04/2024 u 14:48 h
Andrijana Dabanović - M.VujisićAndrijana Dabanović - M.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Ekipa "Dana" obišla više naselja: Mnogo smeća oko kontejnera

Pored kontejnera istovareni su kreveti, police, šut, zeleni otpad, kese sa smećem, gume...

Ekipa "Dana" danas je od 11 do 12:30 časova obišla Masline, Murtovinu i Momišiće i zabilježila nelegalne deponije oko kontejnera. Bili smo očevici kako se odlaže građevinski šut i baca smeće pored praznih kontejnera... Neformalno smo u Orjenskoj ulici porazgovarali sa građanima koji su to činili jer nas je interesovalo zbog čega ostave smeće pored praznih kontejnera i uglavnom dobili odgovor da "gledamo svoga posla". Oni koji sređuju dvorište nijesu imali vremena za priču, ali su zato imali vremena da da puna kolica biljnog otpada istovare u lokve pored kontejnera. U ovoj ulici svuda ima namještaja, zelenog otpada, guma...

image

Istovaren šut u Orjenskoj ulici

- M.Vujisić

Katastrofalno stanje po pitanju javne higijene i u Ulici Vasa Bracanova gdje oko posuda ima svega i svačega. Istovareni su kreveti, kese sa smećem, dušeci, fotelje... Na raskrsnici ulica Franca Rozmana i Đulje Jovanova posude su zatrpane bilnim otpadom, dok u Ulici zetskog odreda uma i guma. U lokvi od koje se šire neprijatni mirisi u Perojskoj ulici u Maslinama pobacan je biljni otpad, flaše i kartonske kutije.

– Zatrpavamo se u sopstvenom otpadu. Prije tri godine više puta sam išao u Čistoću i tražio da se ozida loža, ali da se odalji dva metra od ulice, jer je ovo ruglo. Opasno je jer je tu raskrsnica i može doći do udesa, a tuda djeca idu u školu... Narod je upravo ovakav.

image

Nikola Popović

- M.Vujisić

Ne možeš ga nikako naučiti da se civilizuje. Postavljanje više posuda nije rešenje, jer ljudi dođu karivolicom, kamionom, prikolicom i istovare. Važno mu je da ga makne od svoje kuće i naprave ovakvu sliku. Ima ih koji pravilno odlažu otpad, ali 70 odsto odlaže uz ulicu - kaže Nikola Popović, mještanin Orjenske ulice.

On je istakao da bi ova ulica trebala da dobije trotoare i sa druge strane i da se na taj način odalje kontejneri od kolovoza.

image

Perojska ulica

- M.Vujisić

On je istakao da bi ova ulica trebala da dobije trotoare i sa druge strane i da se na taj način odalje kontejneri od kolovoza.

Žitelj Perojske ulice Blažo Ražnatović kaže da Čistoća nekada redovno odvozi smeće, a nekada se desi i da nije tako.

– Fali i kontejnera, ali glavni problem nama je neka voda koja se izliva ko zna odakle i od nje se šire neprijatni mirisi. Plašimo se zaraze. Opasno je i trebalo bi da se interveniše. Možda ne bi bilo loše i da se postavi još neka posuda - kaže Ražnatović.

image

Blažo Ražnatović

- M.Vujisić

Preselili smo se potom preko Morače. Pune kontejnere zatekli smo u Ulici Nikca od Rovina tik uz ogradu OŠ "Sutjeska", a posude su pune kartonskom ambalažom i ispred prodavnice u Ulici 18. jula. Ekipu Čistoće zatekli smo u Dalmatinskoj ulici gdje su praznili posude iza Bazara.

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:25