17/03/2024 u 14:33 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Izgorela kuća u zetskom selu Bijelo Polje

Kuća u kojoj su živjeli Milan i Cvijeta Stanković više nije za stanovanje, jer je izgorela sva stolarija, kućni namještaj, električni aparati...

Porodična kuća Milana i Cvijete Stanković u zetskom selu Bijelo Polje izgorela je u požaru. Izgorele su dnevna soba i kuhinja, dok su ostale prostorije potpuno uništene. Kada je izbio požar i Milan i Cvijeta su bili u kući, te su zadobili opekotine. Kako je kazao njihov sin Srđan Stanković, do požara je došlo u dnevnoj sobi, a onda se proširio na druge prostorije i pričinio totalnu štetu. Ku­ća vi­še ­ni­je za sta­no­va­nje, jer je izgorela stolarija, sav kućni na­me­štaj, elek­trič­ni apa­ra­ti...

– Uzrok požara je plinarica koju su koristili. Otac je zamijenio plin, ali je on procurio i kada je upalio upaljac ona mu je planula u rukama. Pukla je i plamen se brzo proširio i zahvatio prostorije. Otac јe manje povriјeđen, a maјka јe zadobila opekotine po licu. Dolazili su i ljekari i pružili im prvu pomoć - rekao je Stanković.

On je istakao da od stvari ništa nijesu uspjeli da sačuvaju.

– Važno јe da su sačuvali život, jer da su tu stradali ne znam kako bi svakodnevno prolazili pored kuće. Imali su i nešto ušteđevine i to je izgorelo. Sve prostorije su uništene. Svi smo pritekli u pomoć i gasili koliko smo mogli. Pomagale su komšije i prolaznici. Zaustavljala su se vozila i ko god je imao protivpožarni aparat pokušao je da nam pomogne. Uspjeli smo da držimo požar pod kontrolom dok vatrogasci nijesu došli. Služba zaštite i spašavanja je brzo stigla i oni su ugasili požar. Zahvalan sam svima koji su nam pomogli. Ne znam ko su bili svi ti ljudi koji su pomagali, ali mnogo im hvala - rekao je Stanković.

image

Srđan Stanković

-

Srđan Stanković kaže da su se trudili da spase što više stvari, ali da nijesu uspjeli. On ističe da će se za pomoć obratiti i nadležnima.

– Maјka i otac su sada kod mene. Gledaćemo ako budemo uspjeli da dođemo do neke pomoći, a ako ne radićemo sami. Moramo nešto uraditi jer nam je ovo starevina. Ovu kuću su roditelji radili zarađujući od poljoprivrede. S mukom su stekli kuću i teško im je što su ostali bez nje. Daćemo sve od sebe da se opet vrate ovdje. Prijavićemo i Komisiji za procjenu štete nastale od elementarnih nepogoda, ali i Opštini Zeta. Ako postoјi mogućnost da nam pomognu bilo bi dobro, a ako ne opet im hvala - istakao je Stanković.

Zdravko Blečić, v.d. komandira Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada kazao je da su na teren uputili dva vozila sa šest vatrogasaca.

- Izgorela je dnevna soba, kuhinja, a ostale sobe su potpuno uništene od dim - istakao je Blečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:40