09/11/2023 u 15:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Gradilišta u Podgorici: Od Stare varoši do centra

Potrudili smo se da utvrdimo kritične tačke u Podgorici, odnosno gdje postoje izraženi saobraćajni problemi ali i nezavršeni projekti. Naš fokus je na tome, rekla je Olivera Injac

Otvorena je rekonstruisana Ulica Radoja Jovanovića u Staroj varoši, dok je danas počela rekonstrukcija Ulice Balšića u centru grada. Obje lokacije obišli su gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić.

– Završeni su radovi i građani će imati kvalitetniji pristup kućama. Stara varoš nam je važna kao kulturno-istorijska cjelina Podgorice i zaslužuje veću pažnju nego što je to bilo do sada. Razvoj ovog dijela grada je u našim planovima. Krenuli smo od infrastrukturnih projekata koji su bili predviđeni budžetom za ovu godinu - rekla je gradonačelnica.

Ona je navela da za narednu godinu imaju planove da unaprijede infrastrukturu i uslove života u ovom dijelu grada, a neke od ideja dali su građani. 

- Stara varoš zaslužuje što više pažnje, ali nakon ovih rekonstrukcija i sanacija, slijede nam i druge lokacije. To je najveći dio budžeta za narednu godinu. Potrudili smo se da utvrdimo kritične tačke u Podgorici, odnosno gdje postoje izraženi saobraćajni problemi ali i nezavršeni projekti. Naš fokus je na tome - rekla je Injac.

Dragan Senić kazao je da je vrijednost radova u Ulici Radoja Jovanovića 338.560 eura.

image
-

- Ova ulica prostire se od Ulice Petra Prlje do Ulice Špira Mugoše i rekonstruisana je u postojećim gabaritima. Dužina ulice je 300 metara, a širina kolovoza je promjenljiva i kreće se u granicama od 2,5 do pet metara. Sa obje strane kolovoza urađeni su trotoari promjenljice širine, koliko je bilo moguće s obzirom na prostorna ograničenja. Na kolovozu je umjesto asfalta urađen zastor od kamene kocke, a na trotoaru od kamenih oblutaka. Ivičnjaci su od kamena - rekao je Senić.

Počeli su i radovi u Ulici Balšića čija je vrijednost 1.049.021 euro, a rok završetka je 150 dana. Sapbraćajnica se rekonstruiše od Ulice Vuka Karadžića do Bulevara Ivana Crnojevića dužine oko 280 metara, a projekat je podijeljen u tri faze. Prva faza podrazumijeva dio od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Novaka Miloševa, dok je druga os Ulice Miljana Vukova do Hercegovačke, a treća od Hercegovačke do Bulevara Ivana Crnojevića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:00