Дјеца показала колико су хумани / М.Л.В.
06/03/2022 u 07:20 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Хуманитарни базар у ОШ „Октоих“: Најљепши су дјечији дарови

Средства која смо скупили биће прослијеђена Фондацији „Буди хуман“ за лијечење и опоравак малишана, рекла је Тања Савовић, в.д. директора школе

Ученици и наставници ОШ „Октоих“, организовали су осмомартовски базар. Како је истакла в.д директора Тања Савовић на базару су представљене рукотворине и сувенире које су правили ученици уз помоћ учитељица и учитеља. У припреми су учествовали сви ђаци од првог до деветог разреда матичне и подручне школе у Даjбабама.

– Колектив Основне школе „Октоих“ jе више него задовољан маштовитошћу и инвентивношћу дjечиjих радова, организациjом догађаjа, као и броjем посjетилаца. Родитељи и приjатељи школе су показали велику заинтересованост за ову манифестациjу нарочито због њеног хуманог карактера. Богати дjечиjи штандови су и приjе званичног завршетка базара били празни, а на рачун Фондациjе „Буди хуман“ биће уплаћено 3.757 еура за лијечење и опоравак малишана – рекла је Тања Савовић.

Учитељица Сњежана Зуковић преставила је штанд одјељења I-1, као и посебан фризерски салон и мјесто намијењено за масажу.

– Вриједне руке васпитачица Даце и Драгане заједно са дјецом обогатили су штанд и допринијеле да овај дан обогатимо за помоћ фондацији „Буди хуман“. Осим штанда ми смо осмислили и најјефтинију масажу гдје су масери дјеца, а родитељи за један еуро могу да се измасирају. Такође, у понуди имамо и Шиз бриз фризерски салон који је са радом почео од десет сати. Tу је и играоница како за дјецу тако и за одрасле. Одзив је феноменалан, а ми пресрећни – истакла је Зуковић.

У видео-запису који објављујемо кроз код можете погледати како је наша камера забиљежила дешавања у ОШ „Октоих“.

Ученица четвртог разреда Каира Ћеман за базар је направила теглице и честитке.

– Много волим 8. март, зато сам за ову прилику направила теглице и честитке – рекла је Ћеман.

Ученица четвртог разреда Нађа, каже да је за базар направила разно цвијеће и честитке и нада се да ће се људима свидјело све што су направили. Учитељ Сава Ковачевић сматра да је базар начин да науче дјецу како да буду хумани.

– Наш штанд је разноврстан, минималне цијене су по еуро, све мимо тога ко жели да донира може. С обзиром на то да је Базар хуманитарног карактера, сав новаћ ће бити дониран организацији „Буди хуман“ јер на тај начин желимо да пошаљемо поруку да дјеца желе да учествују и да буду хумани за своје вршњаке – наводи Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:50