Асфалтна база компаније Технопут / -Архива Дана
06/04/2022 u 07:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Инспекција забранила рад асфалтној бази Технопута

Ми смо изјавили жалбу на рјешење грађевинског инспектора у законском року и ушли у законску процедуру уписа у катастар, казао је Саша Аћимић, директор Технопута

Дирекција за урбанистичко-грађевински надзор Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма забранила је компанији Технопут да користи асфалтну базу у насељу Цијевна јер овај објекат није уписан у катастар непокретности. Да је овој фирми забрањено да користи производно постројење „Дану” је потврђено у Урбанистичко-грађевинској инспекцији.

– Производни објекат Технопута није уписан у катастар непокретности као што није ни асфалтна база предузећа Путева. И овој компанији је написано за рјешење о забрани коришћења производног погона – саопштили су из Урбанистичко-грађевинске инспекције.

Директор компаније Технопут Саша Аћимић наводи да су се жалили на рјешење грађевинског инспектора у законском року и ушлу у процедуру уписа у катастар.

– Грађевински инспектор је донио рјешење о забрани рада асфалтне базе јер објекат није уписан као инжењерски објекат у катастар. Асфалтна база се налази на урбанистичкој парцели чија је намјена производа шљунка, асфалтна база, фабрика бетона или елемената од бетона. Она је постављена 2009. године на локалитету старе базе која је датира 60-их година. Ми смо изјавили жалбу на рјешење грађевинског инспектора у законском року и ушли у законску процедуру уписа у катастар. Поступамо по закључцима инспекцијског надзора и у завршној смо фази припреме техничке документације ради уписа у катастар – саопштио је Аћимић.

Ово је друга асфалтна база чији је рад забранила Урбанистичко-грађевинска инспекција. Прошле седмице катанац је стављен на производни погон градског предузећа Путеви, такође, у насељу Цијевна, јер је током инспекцијског надзора утврђено да објекат није уписан у катастар непокретности нити има одобрење за градњу. Због тога се ово предузеће нашло у незавидној ситуацији па уколико не обезбиједе алтернативни начин за набавку асфалта и битумена пријети им и ликвидација.

Урбанистичко-грађевинска инспекција је контролисала и производно постројење компаније Бемакс у насељу Цијевна и наложила им да поруши дио непроизводног објекта бетонске базе јер је изграђен супротно ревидованом главном пројекту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:42