13/04/2022 u 17:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) ЈПУ "Ђина Врбица" прославила 15 година рада

Ова установа данас броји 19 васпитних јединица. Поносни смо на податак да њене радне собе само у овој школској години краси преко 5.600 дјеце, навела је директорица Бојана Разић

Предшколска установа "Ђина Врбица" под мотом "Сваком малом и великом бићу прирасташ срцу драги наш вртићу" прославила је 15 година рада у КИЦ-у „Будо Томовић”. Уз игру, пјесму, рецитацију пуно осмјеха и ведрине представили су се малишани из 19 васпитних јединица и честитали рођендан вртићу. Директорица ЈПУ "Ђина Врбица" Бојана Разић истакла је да је огромна привилегија присуствовати дјечјој чаролији коју свакодневно стварају и дарују ти мали, а тако велики људи.

– Дивно је знати да сам бар на тренутак допринијела да у њиховим срцима заигра та чудесна искра среће која се тако несебично прелива и на нас одрасле. Данас су нас на овом дивном мјесту окупили управо они наши клинци и клинцезе који ће пожељети најљепши 15. рођендан установи у којој су између осталог закорачили у свијет, стекли прва знања, загрлили првог пријатеља и постидјели се пред првом симпатијом – навела је Разић.

image
-

Она је истакла да је "Ђина Врбица" једна од најмлађих установа у систему предшколског васпитања и образовања.

–  Успјешно пратећи савремене трендове и одолијевајући бројним притисцима и тешкоћама ЈПУ "Ђина Врбица" је прешла дуг развојни пут, искристалисала се као највећа и најмногобројнија установа предшколског васпитања и образовања која данас броји 19. васпитних јединица. Поносни смо на податак да њене радне собе само у овој школској години краси преко 5.600 дјеце. Борба против свих облика искључења исконски су и аутентични вриједносни идеали који настају уградити у све нараштаје који су продефиловали ходницма наших вртића на путу ка одраслости – казала је Разић.

Она је истакла да ова установа препозната у земљи, а и окружењу као један од лидера у систему предшколског васпитања и образовања.

– Његујући квалитетну социјалну мрежу и односе са реномираним и свјетски признатим организацијама попут УНИЦЕФ-а, ХЕЛП-а и осталих који су наши дугогодишњи партнери и савезници, трудимо се да пратимо савремене трендове и идемо у корак с временом. Када сам на данашњи дан прошле године именована за руководиоца ЈПУ "Ђина Врбица" постала сам почашћена и привелегована да на темељу досадашњег рада и труда наставим дугогодишњу традицију и праксу великана који су чинили толико за бројне генерације малишана које је наша установа изњедрила. Једна од њих је и Софија Кликовац, која је свој живот посветила дјеци и којој је дјечји осмјех звијезда водиља у сваком поступању и раду. Награду је умјесто ње преузела Ивана Војиновић. Захвалницу је добила Наташа Голубовић за вријеме чијег је мандата на мјесто директорице ЈПУ „Ђина Врбица” 2015. године наша установа добила награду "Октоих", као и директорица КИЦ- а "Будо Томовић" Снежана Бурзан Вуксановић без чије подршке и помоћи данашња манифестација није била могућа – поручила је Разић.

image
-

Након говора директорице програм су отворили малишани из ВЈ "Јелена Ћетковић I", стиховима "Срећан ти рођендан драги наш вртићу, прирасташ срцу сваком нашем бићу, пјесма и осмјех красе наша лица, рођендан слави Ђина Врбица. Ова група извела је и кореографију "Дјечја слога". Из ВЈ "Драган Радуловић" извели су скеч под називом Занимање, малишани из вртића "Срцоловка" играли су хип-хоп. Низали су се настипи малишана па су тако дјеца из вртића "Звончић" извели скеч Први дан у вртићу. Дјеца ВЈ "Бубамара" су спремили пјесму Једно јутро у свитање дана, док су малишани из вртића "Јелена Ћетковић II", говорили о дјечјим правима. ВЈ "Мали принц" показала је како се правилно вјежба, "Звјездани врт" је извео фолклор црногорских игара и пјесама, док су се у ВЈ "Лептирић" представили игроказом на енглеском језику. ВЈ "Диноша", "Владика Данило", "Биоче" и "Сунцокрети" су извели скеч под називом Загрљај. Дјеца ВЈ "Могли" су показали што је рециклажа и извели кореографију "Мајмунски плес". Дјеца из вртића "Стара Варош" извела су пјесму Цикотићи, а из ВЈ "Ђина Врбица" пјесму Не ругај се. Васпитна јединица "Полетарац" извела је кореографију Љубав у вртићу, а вртић "Љубовић" маскенбал. Вртић "Дјечја радост" представила се сплетом игара.

Рођендан вртића су увеличали наступи Банета Недовића и Радојице Станковића који је са дјецом извео пјесму Љубав.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:33