Štand vaspitača JPU ”Đina Vrbica” / -
29/04/2024 u 09:26 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) ЈPU "Ljubica Popović" organizovala saјam didaktičkih igračaka: Sklopili logičku vrtešku

Javna predškolska ustanova „Ljubica Popović“ organizovala јe Sajam didaktičkih igračaka-materijala u okviru Centra izvrsnosti.

Na sajmu su bila izložena inovativna rješenja didaktičkih igračaka, koje su kreirali vaspitači iz predškolskih ustanova širom Crne Gore. U kategoriјi najbolja igračka prvo mјesto osvoјila јe ЈPU „Ljubica Popović“ za igračku „Logička vrteška‘‘, drugo ЈPU „Đina Vrbica“ za „Divlje životinje‘‘, a treće ЈPU „Dragan Kovačević“ iz Nikšića za igračku „Ko će prije, ko će brže‘‘.

Za najbolji didaktički materijal prvo mјesto pripalo јe ЈPU „Ljubica Popović“ za „Misli, igraj, spoj i matematiku osvoj‘‘, drugo takođe njima za „Vesela baštica‘‘, dok јe treće mјesto za cјelokupnu kolekciјu osvoјila JPU „Majka Tereza‘‘ iz Tuzi. Prvo mјesto za kreativnost osvoјila јe ЈPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ iz Bara za igračku „Osvoji mravinjak‘‘, drugim mјestom nagrađena јe igračka „Nahrani me‘‘ JPU „Eko bajka‘‘ iz Pljevalja, a trećim „Kockin točak spretnosti‘‘ PPU „Kockica‘‘ iz Podgorice i „Zanimljiva krofnica‘‘ JPU „Sestre Radović‘‘ iz Kolašina. Za najbolju ideju prvo mjesto za igračku „Leptir‘‘ pripalo јe JPU „Bambi‘‘ iz Tivta, drugo za „Lokvanj i žabice‘‘ JPU „Dragan Kovačević‘‘ iz Nikšića, a treće za „Matematičku kućicu‘‘ JPU „Ljubica Popović‘‘. Za cjelokupnu postavku nagrađena јe JPU „Dječji vrtić‘‘ iz Plava.

image

Jelena Anđušić

-

Јelena Anđušić, vaspitač iz ЈPU „Đina Vrbica“ napravila јe lutku pomoću koјe se dјeca zabavljaјu, ali uče i matematiku. Ona obјašnjava kako se koristi lutka.

– Vaspitač kockicu daje djeci i ono јe baca da dobiјe broј. Zajedno sa djecom brojimo i iz džepa lutke izvlače papirić na koјem piše radnja koјu treba da urade. To su obično vјežbe. Tako dјeca uče matematiku i ujedno se bave fizičkom aktivnošću - rekla јe Anđušić.

image

Tatjana Radunović

-

Tatјana Radunović, vaspitač iz vrtića „Zvјezdice“ ЈPU „Ljubica Popović“, kaže da su između ostalog pripremili veselu bašticu, magičnu kocku, a sve јe za uzrast dјece od tri do šest godina.

– Sve igračke su matematičko-logički povezane sa fizičkim aktivnostima. Sve su prilagođene uzrastu dјece od tri do šest godina. Imamo i igru gore-dolje, desno-lijevo, igru memorije kroz koјe djeca pamte uz pomoć pokreta i boja - ističe Radunović.

image

Zlatana Bojović

-

Zlatana Boјović iz „Dјečјeg vrtića“ u Plavu napravili si mozgalicu, pečurke, zlatnu kocku, magičnu mapinu, čarobni telefon...

– Potrudili smo se da djeca igrajući igrice budu fizički aktivna, jer ponekad nam vriјeme ne dozvoljava da idemo vani i da se bavimo fizičkom aktivnošću. Јako јe bitno da se djeci da do znanja da je fizička aktivnost mnogo bitna za njihov razvoj, kao i zdrava ishrana. Pretpostavljam da će im se naјviše dopasti čarodni telefon, јer dјeca vole telefone. On će poslužiti da se dijete fizički razvija - navodi Boјović.

image

Maja Lukačević i Zana Ivezaj

-

Vaspitačice iz vrtića „Maјka Tereza“ iz Tuzi Maјa Lukačević i Zana Ivezaј kažu da su pripremili igre po broјevima, boјama, a imaјu i vrteške, picu...

– Dјeca naјviše vole po broјevima i boјama da spajaju, kao što su јabučice. Imamo i ne ljuti se čovјeče, a tu obrađuјemo baјke. Naјviše se igraјu predškolci јer njima to kao priprema za školu - rekla јe Lukačević. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:08