/ -Инстаграм
14/04/2022 u 22:43 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) На путу за Подгорицу: Сударили се градски аутобуси

Главни град је шеснаест аутобуса платио два милиона еура

На друштвеним мрежама појавио се снимак судара два нова градска аутобуса које је Главни град купио за градске линије. Удес се, према том извору, догодио у близини Пријепоља. На једном аутобусу је видљива штета. Поломљена је шофершајбна. Шеснаест аутобуса који су ноћас требали да стигну у Подгорицу Главни град је платио два милиона еура. Новац је обезбијеђен од продаје акција Новог дуванског комбината. Град је намјеравао да их купи на кредит, али је Министарство финансија и социјалног старања одбило да да сагласност.

Аутобусе би требало да преузме градско предузеће Путеви. Више детаља о овом удесу, насталој штети и да ли ће моћи да се наплате од осигурања очекујте наредних дана.

Из ПГ бироа саопштили су да су од стране произвођача и дистрибутера информисани да jе током транспорта нових аутобуса намиjењених за обављање градског линиjског превоза дошло до мање саобраћаjне незгоде, те да су, на сву срећу, њихови возачи без повреда.

– Наглашавамо, jош jедном нам jе потврђено да ово неће утицати на динамику испоруке, те да ће аутобуси стићи у прописаном року и стању дефинисаном уговором, а стручна комисиjа ће, након констатовања наведеног, извршити примопредаjу возила. Као што jе и раниjе наjављено, грађани и посjетиоци Подгорице ће убрзо имати прилику да се возе наjсавремниjим аутобусима, односно да користе услуге jавног превоза усклађене са свим европским стандардима. Први дио аутобуса обухваћених овом набавком већ се налази на териториjи Црне Горе – саопштили су из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:30