06/08/2022 u 12:59 h
D.LJ-M.L.V.D.LJ-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Nakon više decenija Tološani dobili školu

Ovo je veoma važan trenutak, kada je zvanično završena izgradnja škole u koju će se uskoro oglasiti prvo školsko zvono i u koju će na najljepši mogući način živjeti uspomena na moju babu, Novku Ubović, navela je Andrea Ubović

Završena je gradnja nove škole u Tološima, a prvi put nakon 2010. godine Podgorica je dobila novi objekat osnovne škole, kazao je Ivan Vuković, gradonačelnik nakon obilaska ove buduće vaspitno-obrazovne ustanove. 

–  Nakon više decenija Tološi su dočekali da dobiju osnovnu škole, jedan velelepni objekat koji će služiti na ponos ne samo ovom dijelu grada i ne samo Podgorici, već Crnoj Gori. U više navrata smo govorili o tome da je finansije potrebne za izgradnju ove škole obezbijedila porodica Ubović, kompanija Bemaks i da je vrijednost ove investicije premašila onih šest miliona eura koliko je prvobitno bilo planirano da bude uloženo. Nadam se da će oni koji budu pohađali ovu školu znati ovo da cijene, da je čuvaju za neke buduće generacije. Sada je na potezu Ministarstvo prosvjete. Nažalost zbog nerada, nedostatka interesovanja na elementarnom nivou prethodnog rukovodstva odnosno menadžmenta tog resora, kasni se sa opremanjem škole – kazao je Vuković. 

U ime porodice Andrea Ubović istakla je da je ovo veoma važan trenutak, kada su u Tološima i zvanično završena izgradnja škole u koju će se uskoro oglasiti prvo školsko zvono i u koju će na najljepši mogući način živjeti uspomena na njenu babu, Novku Ubović.

image

   

–  Veoma sam ponosna, jer znam da je dosnjan i njen san, čije ostvarenje znači ulaganje u obrazovanje, kao najisplativiju investiciju od koje će cijelo društvo ubirati plodove. Unaprijed se radujem svemu čemu će svjedočiti ovi zidovi koji od danas postaju spomenik jednoj ljudskoj i profesorskoj veličini – navela je Ubović. 

Tehnički direktor Bemaksa Milo Muhadinović, kazao je da je škola kapaciteta do 1.200 učenika, ima 15 predmetnih, pet matičnih učionica, dvije učionice za informatiku i pet specijalizovanih učionica sa kabinetima.

–  Fiskulturna sala je kapaciteta 500 mjesta, 200 mjesta su fiksana, dok se ostalih 300 dobijaju preko teleskopskih tribina. Urađena su tri sportska igrališta i trim staza, a svi su opremljeni sportskim rekvizitima i tartan podlogom – zaključio je Muhadinović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ŠKOLATOLOŠI
23. april 2024 20:23