Улицу Петра Матовића преименовали у Краља Николе / - Колаж Дана
05/04/2022 u 07:58 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Петиција грађана: Забјелу вратити Улицу Петра Матовића

Без назива Улице Петра Матовића Забјело није оно што је било. За нас би то била велика срећа. Надамо се да ће градоначелник Иван Вуковић кад се заврши реконструкција вратити назив, каже Пајовић

Становници Улице краља Николе предали су још једну петицију Главном граду којом траже да се улици врати стари назив Петра Матовића како је неки и дан данас зову. На једној од кућа у овој улици и даље постоји табла са старим називом коју мјештанин није дао да се уклони када су их мијењали.

Иначе, Улица Петра Матовића је званично изгубила назив прије 18 година, тачније 6. фебруара 2004. године кад је од улица Браће Златичанин, Петра Матовића и Илије Милачића настала Улица краља Николе.

Иницијатор потписивања петиције Горан Пајовић каже да им на прву иницијативу из Главног града нико није одговорио.

image

Горан Пајовић

Дан

– Прије пар дана поново смо предали захтјев за враћање старог имена Петра Матовића. Из Главног града су ме контактирали и рекли да је то послато одбору на разматрање. Видјећемо што ће да се деси. Надамо се да ће се вратити назив. Скоро 60 година је био тај назив док га бивши градоначелник Миомир Мугоша није промијенио. Тада је обећао да ће од хотела Хилтон до ОШ "Вук Караџић" бити булевар. Међутим, остала је улица. Без назива Улице Петра Матовића Забјело није оно што је било. За нас би то била велика срећа. Надамо се да ће градоначелник Иван Вуковић кад се заврши реконструкција вратити назив – каже Пајовић.

Потписник петиције Михаило Златичанин казао је када је назив промијењен нијесу правили проблемјер им је било обећано да ће улици прерасти у булевар.

image

Михаило Златичанин

Дан

– Као што видите не да није булевар него није ни улица. Послали смо једну петицију на коју нико није одговорио, сад смо послали другу и надамо се најбољем. У овој улици код комшије постоји табла која није замијењена. Он једини није дао да се макне – каже Златичанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:39