Братић посјетила донаторе Божовиће / -Архива
19/01/2022 u 07:18 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Породица Божовић донирала парцелу: Министарство просвјете на Ублима ће градити вртић

Очекујемо да ћемо у најскорије вријеме овдје видјети вртић у којем ће дјеца стицати своја знања, рекла је министарка просвјете, Весна Братић

У Кучима, у насељу Убли градиће се вртић, који ће бити двадесета васпитна јединица у склопу ЈПУ „Ђина Врбица“. Парцелу на којој ће се градити објекат донирали су Анђела и Миљан Божовић. Јуче је Божовиће посјетила министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић и захвалила им на донацији. Она је истакла да јој је драго што је иницијатор ове идеје била Анђела што је доказ да идемо ка љепшем друштву у којем се жена поштује, цијени и у којем се њена ријеч и иницијатива вреднују.

– Најважније је да сте препознали да је образовање оно што је човјеку изузетно потребно. Образовање, као што рече велики владика Николај Велимировић није само школа и едукација. Он је рекао да је образован онај који има образа. А ви сте овом донацијом показали и да сте образовани и да имате образа и слуха за будуће генерације. Ви сте на најљепши начин показали да ћете помоћи потомцима да се угледајући на вас на исти начин поступају према онима који ће доћи десетинама или стотинама година послије нас. Ово је сада ливада, а ми очекујемо у најскорије вријеме вртић у којем ће дјеца стицати своја знања – каже Братић.

Анђела Божовић каже да је на идеју да донирају имање за вртић дошла јер сматра да и дјеца из Куча заслужују да имају све услове образовања као и другари у граду.

– И поред куће у центру града одлучили смо се за живот овдје. Овим потезом ћемо привући доста младих људи да се врати селу – каже Божовић.

Бојана Разић, директор ЈПУ „Ђина Врбица“, каже да их поступак Божовића додатно обавезује на посвећен и квалитетан васпитно-образовни рад.

– Одлучили смо да досадашњу интерактивну службу унаприједимо у васпитну јединицу која ће бити 20 у саставу ЈПУ „Ђина Врбица“. Имајући у виду заинтересованост родитеља, да њихова дјеца похађају програме које релизујемо, сматрамо да овај је пројекат од историјског значаја како за установу тако и за Куче – каже Разић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:13